BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

6 naravnih proti gripi in prehladu

cimet

V sezoni SMRKANJA in KIHANJA, moramo biti prav izjemno dobro oboroženi z vsemi možnimi preventivnimi sredstvi, da se v službi, na avtobusu, šoli ali trgovini izognemo bacilom. Preden posežete po zdravilih, naj vas spomnimo na nekaj odličnih začimb in zelišč, ki jih zagotovo imate v shrambi. Nekatere so zmožne le nekoliko omiliti simptome, ena pa ima celo moč, da vas zaradi svojega vonja zaščiti pred bacili in morda celo popolnoma izolira tudi od ljudi :).

1.      Česen

Uporaba česna v prehrani je odlična. Ampak, če želimo, da česen ohrani vse svoje koristne lastnosti, je bolje, da ostane surov. Vsebuje naravne anti- virusne in anti oksidativne lastnosti, ki pomagajo zmanjšati možnosti gripe oziroma ob že nastali bolezni skrajša čas obolenja.

2.      Cimet

Cimet ima močne protivnetne, protivirusne in proti glivične lastnosti, Odličen v kombinaciji z jogurtom, medom, ovseno kašo.

3.      Ingver

Ingver se v azijski kuhinji in vzhodni medicine uporablja že stoletja. Deluje protivnetno in pomaga lajšati glavobol, simptome gripe, ob povišani telesni temperature pa spodbuja potenje.

4.      Kajenski poper

Odlična začimba v prehrani, kadar imate zamašen nos. Lahko ga dodate v juho, čaj ali sok.

5.      Bezeg

Učinkovit pri lajšanju gripe. Ima protivnetne in anti-virusne lastnosti.

6.       Meta

Meta sicer ne more preprečiti prehlada ali gripe, lahko pa vam pomaga, da se boste med boleznijo počutili nekoliko bolje. Lahko pomaga odpreti zamašen nos, njen hladilni in pomirjujoč učinek pa blagodejno vpliva na vneto grlo. V obliki čaja, ali si pripravite lonec vrele vode z lističi mete-za inhalacijo

Preberite tudi:

Aromaterapija proti prehladu in gripi

Skrivnosti iz amazonskega gozda

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8