BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

8 prednosti Aloe Vere

Aloe-Vera

Aloe Vero so stari Egipčani imenovali tudi ''rastlina nesmrtnosti''. Od takrat naprej se predvsem uporablja kot zdravilo in kot ena vodilnih terapij pri opeklinah.

Različne študije pa so pokazale, da ima še precej več odličnih lastnosti.

Tukaj je 8 najpogostejših:

1. Pomirja in celi pri opeklinah

Pomaga pri sončnih opeklinah. Deluje kot zaščitni sloj na koži ter pomaga obnoviti njeno vlažnost. Zaradi hranilne vrednosti in antioksidantov, koža celi hitreje.

2. Odličen vlažilec kože

Aloe vera kožo vlaži, ne da bi ji dajala masten občutek. Zato je primerna tudi za tiste, ki imajo mastno kožo. Zelo primerna je tudi kot podlaga pri uporabi mineralnih ličil. Za moške: Aloe vera gel se lahko uporablja kot nega po britju, saj pomirja razdraženo kožo.

3. Protivnetno vpliva na akne

Aloe vera vsebuje dva hormona: Auxin in Gibberellins. Ta dva hormona zagotavljata celjenje ran in imata protivnetno lastnost, ki blagodejno vpliva na kožo. Giberellin v Aloe veri spodbuja rast novih celic. Omogoča koži, da se hitreje obnovi in pozdravi. Primerna je tudi za nego kožo z luskavico in ekcemi.

4. Izboljšuje elastičnost kože 

Kot že veste, se z leti prične izgubljati elastičnost kože. Aloe vera vsebuje obilico antioksidantov, vključno z beta karotenom, vitaminom C in E, ki lahko na naraven način pomagata izboljšati čvrstost in vlažnost kože.

5. Zmanjšuje vidnost strij

S spremembami širjenja in krčenja kože (v času nosečnosti, hitro pridobivanje ali izguba telesne mase) se poškuduje elastičnost kože.

6. Hranilno vpliva na zdravje

Vsebuje več kot 75 različnih hranilnih snovi, vključno z vitamini, minerali, encimi, sladkorji, aminokisline,...

7. Blaži paradontalne bolezni

Zelo koristna je pri krvavenju, vnetju in otekanju dlesni. Je močan antiseptik in učinkuje odlično na mestih, kjer je čiščenje tžko. V pomoč ji je tudi njena proti glivična lastnost.

8. Pomaga pri prebavi

Nekateri pravijo, da ima odvajalne učinke, drugi ji pripisujejo, da normalizira stanje v črevesju. Sok Aloe vere je priporočljiv tudi za ljudi z artritisom in revmo.

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8