BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

9 načinov za detox vašega doma

Prva stvar, ki vam pride na pamet ob besedi razstrupljanje, je vaše telo. Konec koncev so vsi časopisi v zadnjih mesecih polni člankov o razstrupljanju telesa. Zeleni sokovi, detox diete,... za čiščenje jeter ali še bolje v pomoč pri izgubi telesne teže.

V svetu, ki je obkrožen s kemikalijami, je smiselno, da poleg skrbi za čiščenje telesa, poskrbimo tudi za detox našega doma.

Morda je težko verjeti, a skoraj vsi izdelki v našem domu vsebujejo potencialno škodljive kemikalije, nekatere pa celo povezujejo z rakom.

Postopoma lahko z nekaj popravki naredite vaš dom varnejši za vas in vašo družino.

1. Detox KUHINJE

Družina preživi veliko časa v kuhinji, in ker se tam skuha in pripravi vse kar nesemo v usta, je morda najbolje, da pričnemo prav tam.

Konzervirana hrana, plastične posode, steklenice za vodo.. lahko vsebujejo bisphenol A (BPA), ki dokazano ppovzroča hormonske motnje, rak dojke, rak prostate in razvojne težave.

Beljeni papir za peko, kavni filtri so lahko onesnaženi ne le z belilom, ampak vsebujejo proizvod imenovan dioksin, ki je lahko rakotvoren. Uporabljajte naravne, nebeljeni papirne izdelke.

Pri pitni vodi še zdaj nismo povsem prepričani, ali filtri dejansko izboljšajo vodo, ali ne.

2. Detox SPALNICE

Pohištvo lahko oddaja hlapne organske spojine (HOS), ki lahko onesnažujejo zrak v zaprtem prostoru in pride do draženja kože in težav z dihali. Laki, iverne plošče in drugi materiali so eni najhujših krivcev.

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8