BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Afrodiziak-surov bio kakav

rawchocolate3

Včasih bi lahko z 1 vrečo kupili 5 zajcev, za 2 vreči enega sužnja, za 4 vreče purana- kakavovo maslo v kuhinji in kot zadnja stopnja v romantičnih napojih, ki jih je že Kleopatra uporabljala pri zapeljevanju Marc Antonija.

Predstavljamo afrodiziak,  ki vsebuje mineral lepote in 3x več antioksidantov kot zeleni čaj- surov bio kakav

Obilica kakava, ki ga danes poznamo je v resnici le mešanica industrijskega sladkorja in umetnih dodatkov-nepražena zrna obdržijo v sebi ogromno aktivnih sestavin in so s svojim rahlo grenkim okusom odlična kombinacija s sladkim ali suhim sadjem, oreščki, semeni, v jogurtih, kosmičih,…Ima prekrasen, nežen vonj po čokoladi. Uporablja se lahko tudi v pripravkih za mila, losjone, kreme in receptih s superhrano, čokoladami, pecivi, sladoledom, smoothiji,…

V kozmetiki ga dodajajo v kreme, losjone in mila, a žal običajno spada zraven še cela vrsta nepotrebnih in celo škodljivih kozmetičnih sestavin. Za nego kože po celem telesu je kakavovo maslo odlično kar samo. Kožo navlaži in se hitro vpije. Še posebej dobro je za suho kožo, učinkovito pomaga tudi pri ekcemih in luskavici. Previdni naj bodo le tisti z močno mastno in aknasto kožo – kakavovega masla naj ne uporabljajo na koži obraza, saj lahko dodatno zamaši pore in zamasti kožo.

Kožo naredi mehko in dišečo, čedalje več se ga uporablja tudi v aromaterapiji in masažah, ker naj bi zaradi vsebnosti serotonina in endorfina sproščal in dvigal razpoloženje.

Nepogrešljivo je kakavovo maslo pri negi strij. Če ga redno uporabljamo v času nosečnosti lahko povsem prepreči nastanek strij, sicer pa naj bi bile z njegovo uporabo vidno manj opazne. Enako velja za brazgotine, kar gre verjetno pripisati temu, da kakavovo maslo izjemno dobro vlaži, vlažna koža pa ima veliko večje samozdravilne sposobnosti kot suha. Poleg tega nudi tanka plast maščobe dodatno zaščito pred zunanjimi dejavniki, ki lahko preprečujejo celjenje ran.

Priporočamo: Masaža solo ali v dvoje-  takoj po kopanju ali med samim tuširanjem se s kosom tršega masla mažete. Maslo se med masažo prijetno topi in neverjetno diši

Izdelava kakavovega masla se začne že pri kakavovih zrnih. Da dobimo kvalitetno kakavovo maslo z neokrnjeno kemično in hranilno sestavo, je treba kakavova zrna skrbno prebrati, oluščiti in jih pustiti delno fermentirati, da izgubijo del grenčine. Nato jih zmeljejo in iz njih pri nizkih temperaturah mehansko iztisnejo nekakšno pasto. Ta še vedno vsebuje trde delce in

vlaknine, ki jih v procesu ekstrakcije odstranijo, da ostane le še olje, ki s časom preide v kakavovo maslo. Ker kakavovec – drevo, ki daje kakavova zrna – ne uspeva na plantažah, je kakavovo maslo dobra izbira tudi iz ekološkega vidika. Z obiranjem in predelavo se večinoma ukvarjajo lokalni prebivalci deževnih gozdov Južne Amerike, kar jim omogoča dostojen zaslužek in nadaljevanje tisočletne tradicije. (Vir: Planetbio)

In še nekaj romantičnih prazničnih napojev- nekaj kar bo spodbudilo vaše hormone. Kleopatra je za spodbujanje strasti pri Marc Antoniju uporabljala štiri stopnje za romantiko:

  1. Ki pomirja (zmanjšuje tesnobo-geranija, kadulja, sivka)
  2. Ki spodbuja (zvišuje samozavest-muškatni orešček, cimet)
  3. Ki vzbuja (spodbuja hormone- neroli in prav posebej ylang ylang)
  4. Ki privablja (pačuli, cedrovina, sandalovina)
  5. Končna mešanica: kakavovo maslo + eterično olje vanilije
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8