BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Izboljšajte imunski sistem na naraven način

6-naravnih-proti-gripi

Medtem ko je v tem času zelo promovirano jemanje zdravil in drugih dodatkov, ki pomagajo pri krepitvi imunskega sistema, mi zagovarjamo načelo- bolje preventiva kot kurativa. Zato vam predstavljamo naravne rešitve, s katerimi boste skrbeli za močan imunski sistem preko celega leta.

Stres in kronična utrujenost sta najhujša sovražnika našega zdravja. Če nam primanjkuje spanja in fizične aktivnosti, nam tudi zdrava prehrana in prehranska dopolnila ne bodo pomagala pri ohranjanju zdravja. Dokazano je, da slabo spanje škoduje imunskemu sistemu podobno kot fizični stres.

Z izbiro naravnega in zdravega ležišča, ki je narejeno brez škodljivih kemikalij (pesticidov, herbicidov, formaldehida, toksinov,..) bo vaše spanje ne le udobno, temveč tudi zdravo. Neudobno ležišče, nočno potenje ter neprijetno počutje zaradi dražečih snovi v ležišču in vzglavniku povzročajo nepotrebno nočno prebujanje. Kronična utrujenost poleg slabega vpliva na vaše psihično počutje izjemno poveča tudi nevarnost nastanka bolezni.

Preberite 7 nasvetov za krepitev imunskega sistema na naraven način

1. Jejte uravnoteženo prehrano

Vaša hrana naj vsebuje mnogo vitaminov A, C in E, mineralov selena, cinka ter Omega 3. Osredotočite se na prehranjevanje polnovrednih živil (stročnice, žitarice, oreščki, semena, citrusi, kivi, temno zelena zelenjava), ki jim za večji učinek lahko dodate Camu camu ali reishi gobe. Imunski sistem telesa pa je zelo odvisen tudi od imunskega sistema v črevesju. Zato poskrbite, da bo vaša hrana vsebovala tudi veliko število probiotikov.

2. Uporabljajte zelišča in začimbe

V prehrano dodajte čebulo, česen, ingver, črni in kajenski poper, piment, kurkumo.

3. Pijte veliko dobre vode

Pitje zadostne količine vode je ne glede na letni čas ena izmed najboljših stvari, ki jih lahko naredite za vaše zdravje. Na 25kg lastne teže popijte 1l vode. Za okus dodajte rezino limone, ki poskrbi za dodaten vir vitamina C.

4. Lovite sončne žarke

Vitamin D je pomembna snov, ki pomaga telesu, da deluje optimalno in da podpira imunski sistem. Nekatere študije so pokazale, da je vitamin učinkovit proti gripi. Dobite ga, če se prepuščate sončnim žarkom.  A vseeno ne pozabite na ustrezno zaščito pred soncem.

5. Sprostite se in uživajte življenje

Kronični stres in depresija oslabi imunski sistem in nas naredi precej bolj dovzetne za bolezni. Poskušajte uživati v majhnih radostih. Vzemite si čas za stvari, s katerimi boste ublažili napetost in povečali telesno in duševno odpornost.

6. Razgibajte telo

Vadba je odličen način, da pride naše telo v formo, povečuje delovanje imunskega sistema, izboljšuje kakovost spanja, sprosti misli in duha.

7. Poskrbite za 7 do 8 ur spanja

Za obnavljanje telesnih celic je izjemno pomembno, da je vaše spanje kakovostno. Ležišče pa takšno, ki omogoča, da se preko noči telo zares odpočije. V naši trgovini boste našli EDINE izdelke za zdravo spanje v Sloveniji, ki so od začetka do konca pridelani brez škodljivih kemikalij. Za katalog prosimo pokličite 01 810 90 32.

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8