BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Kako očistimo madeže s preproge

Rdeče vino, kri, sadje, …. so madeži, pri katerih mora gospodinja krepko napeti vse sile, da jih odstrani. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko madeže brez belila iz preproge odstranite na naraven način.

Neprijeten vonj iz preproge: sodo bikarbono, v katero lahko kanete nekaj eteričnega olja, potresite po preprogi in pustite stati nekaj ur ali čez noč. Pometite odvečno vsebino in temeljito posesajte.

Pivo: z uporabo časopisa, papirja ali krpe vpijajte toliko tekočine, kot je le mogoče. Potem polijte z mešanico belega kisa in vode v razmerju 1:1 in popivnate s čisto krpo

Jagode in sadje: popivnajte čim več hrane, nato uporabite detergent za pranje perila in toplo vodo ter umijete. Posušite in ponovite zgoraj opisan postopek z kisom in vodo.

Sveža kri: madeže popivnajte z mrzlo vodo, dokler se madež ne odstrani

Žvečilni gumi: položi na žvečilni gumi vrečko ledu in počakaj, da se strdi. Postopek ponavljaj toliko časa, da boš snel celotno vsebino.

Kava in čaj: popivnaj čim več vsebine s krpo ali časopisnim papirjem, če je potrebno operi z milnico in na koncu s pripravkom kisa in vode.

Mast: potresite koruzni škrob in počakamo da popije maščobo. Pustimo 15 ali 20 minut in posesamo. Če je potrebno, namakamo z detergentom in vodo ter popivnamo s papirjem.

Rja: polijemo limonin sok in pustimo, da se posuši. Nato posesamo. Če madež ne izgine, poskusimo ponovno in potresimo še sol. Posesamo ponovno.

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8