BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Kako pogosto menjate svojega?

Color Image,Photography,Digital,Nobody,Close-Up,Large Group of objects,Outdoors,Day,Horizontal,Still Life,Stationary,Environmental Conservation,Recycling,Junkyard,Environment,Stack,Cushion,Artificial,Run-down,Mattress,

Nerealne grožnje oziroma kako bogati smo Slovenci, saj kupujemo ležišča pogosteje kot kavbojke. Običajno ''prodajnih'' modrosti, ki jih v konkurenčnih podjetjih razlagajo strankam ne komentiram, ker se zavedam, da je s strani kupca nakup ležišča zares težaven, saj vsak hvali svoje in obljublja vsemogoče. V zadnjih nekaj dneh pa smo s strankami debatirali o temah, ki se mi zdijo posebej sporne in na katere po osebni in strokovni plati, moram dati svoj komentar.

Na koliko let ga zamenjate?
Pa poglejmo. Če niste vedeli, je menda po besedah konkurenčnega podjetja 3 leta staro ležišče že v bistvu res staro in bi ga že morali zamenjati. Oziroma bi ga morali menjati celo na vsaki dve leti. In tu se začnem spraševati. V bistvu imamo v Sloveniji ogromno denarja. Na kakšen način si naj drugače razlagam, da so ljudje pripravljeni plačati 500€ ali 600€ oziroma celo več za ležišče, ki ga morajo po 2 letih zamenjati?
Resnica?
Takšen način strašenja ljudi, da se v ležišču nabere ogromno nesnage in da je edino razumljivo, da ležišče v tako kratkem roku zamenjaš- seveda če hočeš ostati zdrav in vitalen- se mi zdi skrajno nehumano in usmerjeno le in edino le v nerazumljivo potrošnjo ter prikrivanje resnice. In na drugi strani- kakšen ??? mora to biti od ležišča, če si proizvajalec ne upa dati garancije za več kot 2 leti? In z nalaganjem o nezdravem, umazanem ležišču prikriva očitno slab material, ki pač
več kot dve leti ne zdrži. Verjetno so v teh letih ugotovili, da se njihova ležišča posedajo na povprečno dve leti in si garancije za več let pač ne upajo dati. A pozor. To ne bi bilo nič čudno in nerazumljivo, če bi to ležišče stalo 100€ ali 150€.
In če ne bi ljudje postali prav obsedeni s tem,  da ležišče na 2 leti morajo menjati. Odlično za vse prodajalce, a nesmiselno in preveč potratno za vašo denarnico in okolje.
Zagotovo je ležišče potrebno menjati pogosteje kot v preteklosti. A nakup ležišča ne bi smel biti kot nakup modnega dodatka, ampak neka investicija v naše zdravje.
In še primerjava cen glede na garancijsko dobo:
600€ : 24 mesecev (2 letna garancija)= 25€ na mesec
600€ : 120 mesecev  (10 letna garancija) = 5e na mesecNo, pa smo tam. Pa tudi če o kakovosti materialov, kvaliteti spanja ter odnosu do okolja ne črhnem prav nobene.

P.s. Garancijo proizvajalec nudi za obdobje za katerega lahko garantira brezhibnost izdelka. Življenjska doba je običajno še za 1/2 dobe daljša.

Postanite zahteven kupec. Ob nakupu VEDNO zahtevajte REALNE argumente.

Preberi tudi resnico o konvencionalnih izdelkih>>

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8