BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Karitejevo maslo- afriško naravno bogastvo

Karitejevo maslo kožo vlaži, ščiti in neguje, s tem pa jo ohranja mladostno in svežo, poleg tega pa je tudi enkraten preparat za suhe in poškodovane lase.

Karitejevo maslo je afriško naravno bogastvo, ki ga že tisočletja uporabljajo afriške ženske za ohranjanje mladostnega videza. Izvor karitejevega masla je maščoba iz drevesa Karite (Vitellaria paradoxa), ki raste v zahodni in severni Afriki, tradicionalno pa ga uporabljajo proti kožnim gubicam, manjšim brazgotinam in strijam ter za lajšanje simptomov pri srbečici kože zaradi psoriaze, ekscema, dermatitisa in sončnih opeklin.

UPORABA: Maslo nanašamo na kožo, ob dotiku s kožo se zaradi njene temperature stopi in vpije, pri tem pa ne pušča mastnega občutka na koži. Maslo kožo vlaži, ščiti in neguje, s tem pa jo ohranja mladostno in svežo, poleg tega pa je tudi enkraten preparat za suhe in poškodovane lase, ker jih obnavlja, jim vrača lesk in že po kratkotrajni uporabi so lasje svetleči in mehki, koža pa sijoča in prožna.

YANUMI 100% ORGANIC KARITE – Fair Trade Karitejevo maslo v afriški družbi pridobivajo predvsem ženske in z denarjem, ki ga za to dobijo, upravljajo samo one same. Velikokrat je to edini dohodek žensk v Afriki, zato ga ponekod imenujejo tudi Žensko zlato, predstavlja pa izredno pomemben doprinos k enakopravnosti in ekonomski neodvisnosti žensk. Načeloma se 80 odstotkov pridelka drevesa Karite izvozi v razvitejše države v obliki oreščkov na predelavo izven Afrike, zato izvoz tradicionalno pridelanega karitejevega masla pomeni dodano vrednost proizvoda, ki povečuje lokalni dohodek v  najrevnejših predelih Afrike.

Maslo je narejeno iz tradicionalno pridelanega karitejevega masla, je popolnoma naravno ter predstavlja edino karitejevo maslo v Sloveniji z certifikatom Pravične trgovine (FAIR TRADE) in ga odkupujejo po pravičnih cenah.

Priporočljiva je uporaba za:·

* Za nego suhe in razpokane kože, saj jo učinkovito obnavlja in vlaži·

* Za nego zrele kože, saj jo sprošča in gladi in hkrati oskrbi z maščobo in vlago·

* Kot mazilo proti nosečnostnim strijam·

* Za zaščito pred vetrom in mrazom·

* Za masažo·

* Za relaksacijo mišic·

* Pri pleničnih izpuščajih pri dojenčkih·

* Za nego celega telesa, tudi lasišča (iritacije, suho lasišče) in las·

* Za raznovrstno nego vseh vrst kože (suha, občutljiva, nagnjena k alergijam)·

* Pri zdravljenju poškodb, vnetij, brazgotin, dermatitisa, kožnih izpuščajev, ekcemov luskavice, sončnih in drugih opeklin, manjših ran in odrgnin·

* Pomaga pri odstranjevanju kožnih madežev, srbeči koži, razpokanih ustnicah, artritisu·

* Blaži utrujenost, bolečine in napetost v mišicah

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8