BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Okolju prijazna čistila - ATTITUDE

ATTITUDE_PRODUCTS_02_1

 

V podjetju Attitude jemljejo naslov ''okolju prijazen izdelek'' brezkompromisno. Bližnjic ni. Od ekstrakcije prvih surovin do konca uporabe izdelka. Njihovi izdelki ne puščajo sledi na Zemlji ali njenih prebivalcih. Tako ne vsebujejo naftnih derivatov, kislin, barvil, so dokazano ne rakotvorni in CO2 nevtralni. Vsako leto kot ekološko usmerjeno podjetje posadijo na stotine dreves.

Naši izdelki ne puščajo sledi na Zemlji ali njenih prebivalcih

Eden od najhujših krivcev onesnaževanja podtalnice, rek, jezer, oceanov,.. so prav fosfati, ki se nahajajo v mnogih čistilih. Le ti po vstopu v vodno okolje delujejo kot gnojilo, kar povzroča razraščanje alg, ki ob čezmerni količini uničujejo življenje v vodi. Poleg tega vsebujejo običajna čistila še fenole (ki rušijo hormonsko ravnovesje v telesu in zmanjšujejo reproduktivne sposobnosti), biocide (dražijo kožo in sluznico ter slabijo imunski sistem); triklorsan (škodljiv tudi za vodno okolje);…

Nekaj opozoril in nasvetov našega proizvajalca čistil ATTITUDE

V podjetju Attitude jemljejo naslov ''okolju prijazen izdelek'' brezkompromisno. Bližnjic ni. Od ekstrakcije prvih surovin do konca uporabe izdelka. Njihovi izdelki ne puščajo sledi na Zemlji ali njenih prebivalcih. Tako ne vsebujejo naftnih derivatov, kislin, barvil, so dokazano ne rakotvorni in CO2 nevtralni. Vsako leto kot ekološko usmerjeno podjetje posadijo na stotine dreves.

*Krčenje gozdov alarmantno ogroža ekosisteme in s tem postavlja v življenjsko nevarnost tisoče živalskih in rastlinskih vrst. Krčenje zelenih površin našega planeta pospešuje globalno segrevanje. V podjetju Attitude venomer sadijo nova drevesa in s tem zmanjšujejo emisije CO2.

*Čistilne naprave so že precej napredne, vendar žal še vedno nepopolne. Mnogo različnih onesnaževalcev in kemičnih izdelkov še vedno konča v naših potokih, rekah, jezerih, morjih, oceanih.

*Porast temperatur voda kot tudi zakisanje oceanov sta zelo možna razloga za izginjanje koralnih grebenov. Naši oceani so domovanje tisočerim vodnim vrstam, katerih življenje je odvisno od delovanja tega ekosistema.

*Ali lahko metulj z zamahom kril na enem koncu sveta povzroči tornado na drugem koncu? CO2 emisije so neposredno odgovorne za neverjetno porast števila naravnih nesreč in seveda za njihovo intenzivnost.

*Sedanji vrednostni sistem današnje družbe bazira na nizkih cenah in zaslužkih, ki silijo podjetja, da vedno znova najdejo načine za zadovoljitev potrošnikov in seveda delničarjev, vendar ne nujno upoštevajoč okoljske ter socialno-ekonomske vplive. Kot potrošnik imate v rokah vso potrebno moč spremeniti ta trend na preprost način: zahtevajte in kupujte kvalitetne izdelke.

*Veliki severni pol je običajno sinonim za čistočo, velike odprte prostore in divjino. Zato je še posebej zaskrbljujoče, kako velika mesta povzročajo onesnaževanje, ki se nato naklada na Arktiki, kjer je izjemno občutljiv ekosistem.

*Globalno segrevanje, ki ga povzročajo človekove aktivnosti, so direktno odgovorne za topljenje ledenikov po vsem svetu. polarni predeli bodo do leta 2050 predvidoma izigubili svoje ledene površine, kar bo imelo usodne posledice za tisoče živalskih vrst.

Naša prihodnost je odvisna od odločitev, ki je sprejmemo DANES

Preberi še škodljiv vpliv konveniconalnih čistil na ljudi>>

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8