BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Skrbno ravnanje z naravnimi viri

Zaradi zahtevnih potreb potrošnika se industrija nikoli ne bo ustavila. Večina proizvodenj v svetu je še vedno izjemno energetsko intenzivnih, povzročajo enormno globalno segrevanje, z odpadno vodo onesnažujejo podtalnico ter porabljajo pitno vodo v industrijske namene.

Večina ljudi misli, da je poliester kot tkanina varen, čeprav to niti slučajno ni res. Poliester je na osnovi nafte- neobnovljiv vir, proizvodnja pa je zelo energetsko intenzivna in porabi 63% več energije kot se porabi za proizvodnjo bombaža. Glavna strupena kemikalija iz poliestra, je etilen glikol, ki se absorbira v naše telo z vdihavanjem in preko kože. To lahko poškoduje ledvice in centralni živčni sistem. Poliuretanske pene, ki temeljijo na petrokemičnih proizvodih in plastičnih masah so škodljive tudi za okolje in prispevajo k globalnemu segrevanju.

A na drugi strani tudi naravni materiali niso več to kar so bili. Konvencionalna pridelava bombaža je ena izmed najbolj najhujših kršiteljev človeških pravic, največjih porabnikov vode ter onesnažuje okolje s pesticidi, herbicidi, toksini ter gensko spremenjenimi organizmi.

Eko latex-  popolna izbira za vse, ki se obnašajo odgovorno- do lastnega zdravja ter okolja

Izdelki za zdravo spanje iz eko latexa poleg tega, da so za potrošnika popolnoma varni in zdravi, saj ne vsebujejo nobenih škodljivih kemikalij, tudi nastajajo na ljudem in okolju naraven ter neškodljiv način.

Končni izdelki vključujejo slovensko proizvodnjo, latex jedra pa se proizvajajo v naravnem parku v Belgiji, kjer so v industrijske namene včasih letno porabili okoli 40 milijonov pitne vode, nekaj let nazaj pa so kot 1. v Belgiji popolnoma preoblikovali proizvodnjo po sistemu zaprte zanke.

S kroženjem odpadne vode preko čistilnih filtrov in z dopolnjevanjem manjkajoče vode, ki jo dobijo z zbiranjem deževnice- niti kaplja odpadne vode ne gre v podtalnico in niti kaplje pitne vode se ne porabi v industrijske namene.

Če ne poznate zgodbe izdelka, je le ta zagotovo slaba

Izdelek, ki pride v vaš dom- nosi v sebi zgodbo in prav tako nosi v sebi vse sestavine, ki so bile v procesu pridelave kdajkoli uporabljene. Očem všečen izdelek še ni nujno tudi prijeten, zdrav ter prijazen do vašega telesa ter počutja. Kljub večkratnemu pranju se uporabljenih kemikalij skritih globoko v tkanini nikoli ne moremo znebiti. Prav tako nosijo izdelki z grdimi zgodbami slabo karmo, ki si je posebej ob izbiri izdelkov, ki imajo v našem življenju velik pomen, nikakor ne želimo.

Sedanji vrednostni sistem današnje družbe bazira na nizkih cenah in zaslužkih, ki silijo podjetja, da vedno znova najdejo načine za zadovoljitev potrošnikov in seveda delničarjev, vendar ne nujno upoštevajoč okoljske ter socialno-ekonomske vplive. Kot potrošnik imate v rokah vso potrebno moč spremeniti ta trend na preprost način: izbirajte izdelke, ki so od začetka do konca proizvedeni na ljudem in okolju neškodljiv, odgovoren in spoštljiv način, saj so le tako lahko zdravi in naravni tudi za vas in vašo družino.

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8