BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Vabilo na brezplačno praktično delavnico Prve Pomoči

NOV TERMIN: petek, 20.5. ob 17h v Zelena trgovina, BTC, dvorana A-klet. Prijave na info@zelenatrgovina.si ali po telefonu na 01 810 90 32.

Za pomoč drugim ne potrebuješ mnogo- le znanje, pogum in srce

Ste vedeli, da lahko le v nekaj minutah osvojite znanje, s katerim lahko v prvih 3 minutah takoj po nesreči nekomu rešite življenje? V Zeleni trgovini smo se odločili, da krijemo stroške praktične delavnice Rdečega Križa, vas pa vabimo,da izkoristite odlično priložnost in se nam pridružite na usposabljanju.

Kaj vse se bo dogajalo na delavnici Rdeči Križ- Pomagam PRVI in zakaj je dobro, da se nam pridružite? Poleg statistik, da zaradi nepravočasne oskrbe žal umre premnogo ljudi; da je na cesti vedno več nesreč; da smo vedno bolj športno dejavni (tudi na krajih, kjer je pomoč preveč oddaljena),…), smo se za te delavnice odločili:

- Ker je dobro, da nam nekdo razloži, da ob najhujših situacijah ne moremo narediti NIČESAR NAROBE

- Ker bodo prvič združene in na hiter ter preprost način prikazane najpomembnejše ''akcije'' pomoči

- Ker nikoli ne vemo, kdaj bomo naleteli na situacijo, v kateri bo nekdo potreboval našo pomoč

- Ker je nameščenih vedno več defibrilatorjev, ki pa jih žal zelo malo ljudi zna ali si jih sploh upa uporabiti

- Ker se zaradi velikih stroškov povezanih z učenjem – osvežitve znanja Prve pomoči poslužujejo le še v nekaterih večjih podjetjih po Sloveniji (množica ljudi, ki pa bi morda pristopili in pomagali, pa nikoli nima te možnosti)

Kaj se bomo naučili (različni postopki pri dojenčkih, otrocih in odraslih)?

- temeljne postopke oživljanja z uporabo defibrilatorja

- odstranjevanje tujka iz dihalnih poti

- osnovne položaje pri prvi pomoči- stabilni bočni položaj

- zaustavljanje arterijskih krvavitev Postopki se glede na starost ponesrečenca med seboj razlikujejo (dojenček, otrok, odrasli).

Prav je, da spodbujamo to vrsto medsebojne pomoči, pri kateri lahko dejansko pomagamo sočloveku (ne le z zbiranjem finančne pomoči).  Pridobitev samozavesti in poguma za takšno vrsto pomoči je izkušnja, ki nam v življenju kadarkoli lahko pride prav. Le nekaj minutno učenje, osvežitev znanja ter spodbuda k pogumnemu ravnanju- za rešitev nečesa, kar ima največjo vrednost.

Praktična delavnica bo v petek 20.5. ob 17h (začnemo točno ob 17h!!) dalje v Zeleni trgovini- BTC hala A/klet, Ljubljana Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na delavnico prijavite do 17.5. na info@zelenatrgovina.si ali na tel. 01 810 90 32.

Če vas zanima, kdaj bomo priredili ponovitev delavnice, vas prosimo da to navedete v elektronskem sporočilu na zgoraj navedeni naslov.

Zakaj sem se odločila, da organiziram te delavnice in kaj vse se bomo naučili, pa izveste v pogovoru z Ano v oddaji Moj dan. Gostji Melita iz Društva za zaščito živali Lajka in Sabi Perdan - Rdeči Križ Ljubljana

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8