BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Vas dom naredi lene?

Dom je naše zavetje pred norostjo zunanjega sveta. Da bi se počutili dobro, mora biti udoben in prijeten. Po Feng Shui- Če je naše življenje ''glasno'', naj bi dom bil ''tih''. Poskrbimo da nas dom ne naredi dolgočasne, brez navdiha in lene.

Kako povečamo energijo v domu?

1. Pokrijmo televizor

Se tudi vi kdaj počutite kot hipnotizirani? Strmite v televizor, menjate kanale, čas pa beži. Največja ubijalca časa sta zagotovo računalnik in televizor. Pokrijte ga in ga prižgite le takrat, ko je na sporedu želena oddaja.

2. Dodajte gibanje

Lenoba je tišina. Gibanje lahko dodate z akvarijem v katerem plavajo ribe, prekrasno fontano ali dekoracijo s premikajočimi vzorci. Prižgete lahko tudi le ventilator, s katerim ustvarite kroženje zračnih sil in energije v domu.

3. Poživite se

Ko je zunaj hladno, je ogrevan dom idila. Ampak, če je v vašem domu pretoplo, boste precej bolj leni. Odprite okno ali znižajte temperaturo. Tuširajte se izmenično s toplo in hladno vodo.

4. Dodajte prostoru vroče barve

Če je vaš dom podoben nevtralni oazi rjave barve in zemeljskih tonov, je priporočljivo, da dodate nekaj vroče barve. Zmagovalna barva je še vedno rdeča. Dodajte vazo, rožo z rdečim cvetom, svečnik, okrasne blazine,...

5. Sveža hrana v kuhinji

Hitra hrana vas dela lene. To je neizogibno. Ne le zaradi sestavin, temveč tudi zaradi tega, ker vam dejansko ni treba popolnoma nič storiti. Odprete in pojeste. Z zdravo hrano, ki si jo morate sami oprati, olupiti, sekljati in narezati boste dobili energijo že s samo pripravo.

6. Uporaba svetlobe

V zimskem času, ko moramo toliko hitreje prižgati luči, je posebej pomembno, ali nas bodo temni prostori prehitro pripravili na počivanje. Posnemite fotografijo prostora, ko imate prižgane luči. Če so predmeti obarvani modro in rumeno ali so celo vidni le temni obrisi, je potrebno v prostor vnesti dodatno svetlobo. Svetloba seveda ne sme biti premočna. Zjutraj odstrite zavese, da naravna svetloba in sonce lahko potujeta po stanovanju preko celega dne.

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8