BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Eko spanje Zelena trgovina

V novicah Skupaj za zdravje človeka in narave smo se nekoč že razpisali o tem, kako bogati smo Slovenci, da kupujemo ležišča pogosteje kot oblačila :). Tukaj lahko preberete članek>>

Po ogledu ogromnega števila ležišč na odpadih, ki ga nekateri zaradi neustrezne izbire trdote ali neustrezne kakovosti zavržejo že po 2 ali 3 letih, smo se odločili, da vsaj malo obvarujemo okolje pred temi neobnovljivimi viri in pred stroškovno dragimi predelovanji teh izdelkov.

Ker ležišča iz eko latexa proizvajamo sami, imamo prostor, znanje in pridne sodelavce, s katerimi smo se odločili, da ta ležišča, ki bi drugače našla mesto na deponiji, poskušamo nekoliko predelati in dalje podariti v nekoliko lepši in drugačni obliki.

POMLADNO ČIŠČENJE- PONUDBA V MESECU MARCU

Zakaj bi odsluženo ležišče dali nam v odkup?

- za vsako ležišče vam podarimo 50€ ali 100€ (cena je odvisna od dimenzije ležišča)

- iz njih bodo nastali novi izdelki (preberite spodaj)

- ker se ga boste znebili brez komplikacij in dodatnih stroškov

Prihrani boste ob nakupu EDINIH izdelkov za spanje v Sloveniji, ki so od začetka do konca izdelani brez škodljivih kemikalij in nudijo:

- popolno ergonomsko podporo telesa

- 100% zračnost

- naravno antibakterijsko zaščito

- možnost izbire glede na telesno konstitucijo 

- realno ceno glede na izjemno kakovost

Pokličite nas na 01 810 90 3201 810 90 32, nas obiščite Zelena trgovina, Ljubljana. BTC. dvorana A-klet, ali nam pišite info@zelenatrgovina.si

Primer izračuna: 7 consko ležišče Settal 90x200 483,90€-50€=433,90€

                                3 consko ležišče Bial 180x200 619,80€-100€=519,80€

Popusti in akcije ses ne združujejo. Akcija velja ob naročilu do konca marca.

Ali smo res tako bogati, da kupujemo slaba ležišča?

Po besedah prodajalcev, naj bi bilo tri leta staro ležišče že staro in bi ga morali zamenjati. Priročna razlaga, da je v njem polno pršic in nesnage, prikriva slabo kakovost ležišč, ki imajo prekratko življenjsko dobo. Prehitra menjava izdelkov, ki naj bi bili v rabi vsaj 10 let povzroča stroške tudi v vašem proračunu. 

Koliko vas bo stalo ležišče glede na garancijsko dobo:

600€: 24 mes (2 letna garancija) = 25€ na mesec

600€: 120 mes (10 letna garancija) = 5€ na mesec

Kako od STAREGA LEŽIŠČA do NOVEGA IZDELKA?

1. Strokovni ogled ležišča (kaj je možno uporabiti in kaj ne).

Ko bomo pri vas staro ležišče prevzeli, ga bomo najprej pregledali. Prevleko bomo v vsakem primeru odstranili in jo odnesli na pravo mesto na deponiji. Po raziskavah, ki smo jih dobili od zanesljivih virov na odlagališčih, je kosovno največ ležišč iz poliuretanske in memory pene (ki so v večini primerov posedena, ali pa so po obliki skoraj brezhibna, le da so jih kupci zavrgli, ker so jim bila pretrda ali se na njih preveč potijo). Nekoliko težje je z ležišči z vzmetmi, ker se žal trenutno ne dajo predelati v nič uporabnega. 

2. Pranje /rezanje 

Jedro iz pene ali latexa bomo oprali, odrezali poškodovane dele ter razrezali na uporabne, manjše kose. 

3. Šivanje prevlek različnih dimenzij in oblik

Oblika in dimenzija novega izdelka bosta odvisni od tega, komu bo ta izdelek namenjen. Razlika bo med mačjimi in pasjimi ležišči, za sedeže mladostnikov in otrok, pa bo sedež moral biti tudi na videz bolj všečen, vsebovati bo moral več materiala in moral bo imeti drugačno obliko. 

Poskušali bomo najti še kakšnega proizvajalca blaga, ki bi nam nekoliko pomagal, da bi lahko sedeži bili barvni in pisani, ker imamo na zalogi le enobarvno blago. Če nam pri tem lahko kaj pomagate, nam prosim pišite na info@zelenatrgovina.si.

In kam bodo namenjena naša reciklirana ležišča v novi preobleki?

Super udobna ležišča bodo romala v bližnje zavetišče za živali. Na njih bodo psi in mačke čakali in spali do prihoda novih lastnikov ali žal do svoje zadnje ure :( (Preberite, kaj se zgodi z živalmi v zavetiščih po 30 dneh>>). Dogovarjamo se tudi z društvi in centri za pomoč mladim, katerim bomo podarili mehke sedeže, na katerih bodo lahko najstniki klepetali, igrali računalnik ali opravljali domače naloge. 

Menjava teh izdelkov, ki bi morali biti v uporabi vsaj 10 let, povzroča stroške zaradi pogoste menjave ne le v vašem družinskem proračunu, temveč zaradi velikih količin izdelkov, prostorske omejitve na odlagališčih in celo na črnih odlagališčih finančno breme za družbo ter več stoletno breme za okolje. In če lahko, zakaj ne bi? Podaljšali življenjsko dobo izdelkov, ki jih ne potrebujemo več ter jih v nekoliko drugačni in lepši obliki podarili tistim, ki jih bodo z veseljem uporabljali.

Nekaj nasvetov, kaj lahko sami naredite z ležiščem, ki je za spanje sicer že neustrezno, za kaj drugega bi bilo pa še popolnoma uporabno:

1. Odstranite prevleko in z lepim dekorativnim blagom (ali krpanko iz starih krp) naredite sedežne blazine za vrtne stole

2. Prerežite peno na pol in si naredite nadvložek za malo uničeno sedežno garnituro

3. Dodajte peno na trdo leseno klopco pred hišo

4. Naredite ležalno blazino za počivanje pred TV 

5. Naredite ležišče za vašega domačega ljubljenčka

Vabimo vas, da menjavo vašega starega ležišča in nakup novega ležišča opravite premišljeno. Bodite zahteven kupec. Ob nakupu vedno zahtevajte resnične argumente, izberite zdravo in naravno zase, prav tako poskrbite, da bo vaše ''odsluženo'' ležišče z novo preobleko dobilo še eno priložnost.

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8