BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h Recimo NE ponovnim omejitvam dela >>
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Eterično olje Eukaliptus globulus

7,60 €

Na zalogi

Hiter predogled

Evkalipti so doma v Avstraliji, poznamo preko 100 vrst evkaliptov. Vsaj 15 se jih uporablja za proizvodnjo eteričnih olj. V aromaterapiji se večina vrst evkaliptov uporablja za podobne namene in težave povezane z lajšanjem dihalnih težav, razkuževanje, preprečevanje širjenja virusov in bakterij.

Je olje, ki bi ga morali najti v vsakem gospodinjstvu. Za liter eteričnega olja potrebujemo od 50 do 100 kg listov drevesa. Njegov vonj je zelo prodoren, medicinski, prebujevalen, hladilen, spodbuja zbranost in prisotnost tukaj in zdaj. Njegovo delovanje je protimikrobno. Ne marajo ga mrčes in ostale tovrstne nadloge. Uporabljamo ga lahko za inhalacije, masažne mešanice pri bolečih zakrčenih mišicah in vnetjih vezivnega tkiva. Glede na letni čas, nas poleti eteriično olje evkalipta hladi in osvežuje, pozimi pa ščiti in krepi.

Latinsko ime: Eucalyptus globulus

Kemotip:  A-pinène, Cinéole 1.8

Deli rastline in postopek pridelave: listi / parna destilacija

Poreklo: Portugalska

Vsebnost: 10ml

Pozor:
Ne uporabljajte med nosečnostjo ali dojenjem in pri otrocih, mlajših od 7 let.
Ne uporabljajte pri osebah, ki imajo preteklo anamnezo krčev (konvulzij) in / ali alergij na eterična olja.
Za kakršnokoli specifično terapevtsko indikacijo ali za katero koli peroralno zdravljenje je treba posvetovati z zdravnikom ali usposobljenim zdravstvenim delavce

Blagovno znamko Florame zastopa: Polona Dolenc s.p. Celje

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Eterično olje Eukaliptus globulus

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8