BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h Recimo NE ponovnim omejitvam dela >>
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Eterično olje Lavandin

7,60 €

Na zalogi

Hiter predogled

Lavandin ali hibridna sivka je naravni križanec med pravo sivko in širokolistno oziroma klasasto sivko. Eterično olje je pridobljeno s parno destilacijo cvetja, ki se ga pobira ob najbolj vročih in sončnih dneh poletja, saj je takrat esenca v njem največja.

Za kilogram eteričnega olja lavandina potrebujemo od 75 do 100 kg rastline. V primerjavi z eteričnim oljem prave sivke vsebuje spojine, ki ne učinkujejo pomirjevalno in dajejo olju lastnosti po katerih se loči od sivke. Osvežujoča vonjava lavandina deluje na prostor čisto. Olje je relativno poceni in je več kot primerno za gospodinjstvo, potovanja in delovno okolje. Sovražijo ga komarji, bolhe in žuželke. Na počutje deluje krepčilno, poživitveno in dobrovoljno. Dobro se obnese v masažnih mešanicah, kopelih, obkladkih  in vročinskih dihalnih boleznih. Pomirja prizadete predele kože po piku žuželk  in ožige rastlin. Prav tako je olje prijetno pri inhalacijah.

Latinsko ime: Lavandula x hybrida

Kemotip:  Acetat de linalyle, Camphre, Linalol

Deli rastline in postopek pridelave: Cvetovi, parna destilacija

Poreklo: Francija

Vsebnost: 10ml

Pozor:
Ne uporabljajte med nosečnostjo ali dojenjem in pri otrocih, mlajših od 7 let.
Ne uporabljajte pri osebah, ki imajo preteklo anamnezo krčev (konvulzij) in / ali alergij na eterična olja.
Za kakršnokoli specifično terapevtsko indikacijo ali za katero koli peroralno zdravljenje je treba posvetovati z zdravnikom ali usposobljenim zdravstvenim delavce

Blagovno znamko Florame zastopa: Polona Dolenc s.p. Celje

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Eterično olje Lavandin

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8