BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Košara juta natur Fair Trade

7,95 €

Hiter predogled

Košara iz jute - pravična trgovina.

Dimenzija: 17x7 cm

Bangladeš je od decembra 1971 dalje suverena država (po vojni za neodvisnost). Državo je po vojni pestilo močno zaostalo kmetijstvo ter slabo razvita industrija. Še danes sta riž in juta najpomembnejša kmetijska vira ter pomemben izvozni proizvod. Nekoč je država izvozila 40% in več svoje jute kot surova vlakna. Ker so želeli povečati dodano vrednost, izvažajo danes juto le še v predelani obliki.
Približno polovica delovno aktivnih prebivalcev je še vedno zaposlena v kmetijstvu. Da bi uresničili načrt, kako dodati vrednost juti, ki jo izvažajo, so ustanovili projekt za zaposlovanje žensk in oživeli tradicijo predelovanja jute.

The Jute Works ne ponuja ženskam le priložnosti za dohodek, ampak tudi možnost, da se dodatno izobražujejo, organizirajo in emancipirajo, saj so ženske v Bangladešu še vedno v svoji tradicionalni vlogi. In tako večino časa preživijo doma, odvisne od svojih moških, izključene iz javnega življenja ter mnoge z občutkom manjvrednosti.

Več o projektu, si lahko preberete >> 

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Košara juta natur Fair Trade

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8