BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Ozrite se okoli sebe. Ugotovili boste, da vsaka stvar, ki vas obkroža najverjetneje vsebuje  najmanj eno od škodljivih sestavin. Pa poglejmo le nekaj od njih:
-          vsi gospodinjski aparati vsebujejo zaviralce gorenja

-          čistila vsebujejo fosfate, dišave, biocide, ftalate, fenole,…

-          laminatna tla vsebujejo formaldehid in ftalate 

-          barve za stene in pohištvo- hlapne organske spojine, ftalate, celo krom in živo srebro

-          televizor, računalnik vsebujejo v večini primerov zaviralce gorenja, ftalate, težke kovine in živo srebro

-          v tekstilnih izdelkih (posteljnina, zavese, prevleka ležišča) najdemo formaldehid, pesticide in težke kovine za ohranjanje barv

-          mnoga ležišča vsebujejo butadien, formaldehid in bromirane zaviralce gorenja

Poleg vseh zgoraj naštetih nevarnostih, ki prežijo v vašem domu tudi na vašega otroka, moramo zaradi občutljive narave dojenčkov zlasti v najzgodnejših letih omeniti tudi igrače (ftalati, težke kovine, dioksini, butadien), oblačila (pesticidi, herbicidi, toksini in težke kovine), plenice ( bisphenol, dišave- ki lahko povzročajo alergije, butil hidroksitoluen- lahko povzroča poškodbe jeter), igračke za srbeče dlesni in jedilni pribor (bisphenol A je kemikalija, ki povzroča največjo nevarnost za zdravje prav v izdelkih, ki so v stiku s hrano in pijačo. BPA namreč povzroča motnje v hormonskem sistemu, delovanju razmnoževalnih organov in verjetno prispeva k debelosti)

Ali se vam pri vseh škodljivih snoveh, ki jih uživamo, uporabljamo in nas obkrožajo, še zdi presenetljivo, če je vedno več otrok in odraslih podvrženih alergijam, kroničnim boleznim in drugim zdravstvenim tveganjem?

Dolgoročno je zaradi našega zdravja zagotovo smiselno, da smo pri izdelkih, ki jih uporabljamo vsakodnevno in še posebej pri izdelkih za otroke zelo pazljivi.

Vendar pozor! V obilici ponudbe naravnih, eko, organskih, .. izdelkov je potrošnik ob nakupu mnogokrat zaveden. Na žalost mnogo izdelkov vsebuje le mamljive in prodajne besede na embalaži. Njihova sestava, način pridelave in izdelava pa mnogokrat s temi besedami nimajo kaj dosti skupnega. Zlorabe se pojavljajo povsod. V prehrani, kozmetiki, tekstilu,…

Potrošnik lahko zaupa in verjame le izdelkom, ki imajo priznan certifikat. Le tega podeljuje proizvajalcu oziroma izdelku katero od uglednih združenj, ki ima določena jasna merila in določa stroge zahteve, kaj pomeni ''biti naravno''. Certifikat, ki priča o nadzorovanem nadzoru celotnega postopka pridelave, je edino zagotovilo, da so se proizvajalci od začetka do konca držali zahtevanih okoljskih in socialnih standardov.

Vsak izdelek na naši spletni strani je izdelek, ki ga boste z veseljem sprejeli v vaš dom, saj je neškodljiv za vaše zdravje in zdravje vaše družine. Izdelki, ki so brez kemikalij, pesticidov, rakotvornih snovi in dodatkov, vas bodo popeljali en korak bližje k toplini in duševnemu miru vašega doma.

EKO SLOVAR:

Ftalati : vplivajo predvsem na moške reproduktivne organe, povzročajo mnogo prirojenih napak pri dečkih, rušijo hormonsko ravnovesje, vplivajo na imunski in živčni sistem ter povzročajo alergije
Zaviralci gorenja: kemikalije, ki se nabirajo v telesu lahko povzročajo poškodbe jeter in nastanek raka

Fosfati: dražijo kožo

Formaldehid: po podatkih WHO je rakotvorna snov. Je nevarna kemikalija, ki lahko povzroča hude alergije se pri tekstilu uporablja kot dodatek proti mečkanju tkanine; pesticidi predvsem pri bombažnih tkaninah vplivajo na hormonski in imunski sistem

Aluminij: povzroča močne alergijske reakcije 

Živo srebro in svinec: povzročata poškodbe in okvare živčnega sistema in ledvic

Fenol: ruši hormonsko ravnovesje v telesu, draži kožo, oči, grlo in pljuča, povzroča alergije in slabi imunski sistem

Butadien: dokazano karcenogen 

Pesticidi: povzročajo vrsto škodljivih učinkov, od relativno blagih, kot so glavoboli, utrujenost, slabost, do resnih, kot so rak in nevrološke motnje. Predstavljajo resno grožnjo posebej za najmlajše, zaradi hitre presnove in nizke telesne mase otrok.

palec twitter

 

 

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8