BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Moški pulover konoplja, bom weed DH225 M,L

48,10 €

Hiter predogled

Pulover z dolgimi rokavi.
Sestava: 55% konoplja, 45% ekološki bombaž - 200g / m²

Podjetje HempAge izdeluje oblačila iz čiste konoplje oziroma mešanice konoplje in ekološki bombaž. Ker imajo res mnogo oblačil za ženske in moške, nam žal omejeni prostor trgovine ne dopušča naročiti večjih količin oblačil oziroma vseh oblačil, ki jih imajo v ponudbi. Zato vas prosimo, da ob izbiri oblačila počakate nekaj dni (do 10 dni), da želeno oblačilo naročimo, prejmemo ter dostavimo na vaš naslov.

Pri nekaterih izdelkih je zaloga omejena, zato se lahko zgodi, da vam izdelka niti ne bomo mogli naročiti. V tem primeru vam bomo poslali obvestilo, takoj ko prejmemo informacijo iz njihove strani glede zaloge oblačila.

Ekološki izdelki se vedno izdelujejo preudarno ter so v večini primerov izdelani v butičnih količinah. Tu ne gre za masovno proizvodnjo, niti masovno prodajo, zato upamo na vaše razumevanje v primeru manjkajočega izdelka oziroma nekoliko daljše čakalne dobe.

Za vse informacije smo vam dosegljivi na 01 810 90 32 ali na info@zelenatrgovina.si

* Obvezna polja

48,10 €

"Ni rastline, bolj uporabne za človeka, kot je konoplja. Je celo bolj produktivna kot koruza," piše v Marcandiersovem traktatu o konoplji (Traité du chanvre) iz 18. stoletja. Ta odlična uporabnost konoplje se začne že med delom na poljih, saj nobena druga rastlina ne potrebuje manj dela kot konoplja. A na žalost je izdelava in predelava v primerjavi z drugimi materiali vse prej kot enostavna in poceni. Še posebej pri predelavi v tkanine, saj morajo iz surovih slamnatih palic pridobiti fino in mehko vlakno za tkanje. Postopki in obdelave so drage, kot pri lanu, je tudi pri konoplji potrebno dosti ročnega dela.

Predstavitev podjetja HempAge na kratko: družbena pravičnost, ekologija, trajnost in ponovna uvedba izredno koristne rastline konoplje, je njihova glavna skrb. Danes je konopljina tkanina še vedno nekajkrat dražja - glede na proizvodnjo - kot primerljiv material iz bombaža. Zavezani so in upajo, da si bomo kmalu lahko vsi, ne glede na to, kako velik ali majhen je naš proračun, privoščili oblačila iz konoplje. Da bi danes naš izdelek postal cenovno dostopen, so zavestno izbrali brezčasen slog in brez stroškovno intenzivnega oglaševanja ter komercialnih agentov. V primerjavi z velikimi proizvajalci blagovnih znamk, ki za oglaševanje porabijo 50% prometa, je ta odstotek pri HempAgeu le 1,7%.

Konoplja kot surovina ima že več tisoč let veliko bazo oboževalcev in je bila šele pred kratkim (po drugi svetovni vojni) zaradi interesov posameznih poslovnih magnatov konvencionalizirana kot hudičeva droga. Zato v osrčju zahodnega sveta zdaj kliče k renesansi na podlagi razuma. Sama rastlina ima odlične lastnosti. Zaradi svoje prijaznosti ne osiromaši tal, na katerih se goji. Hitro raste, uspeva skoraj povsod in kot rastlina z globokimi koreninami razrahlja stisnjeno zemljo. Poraba vode za konopljo je znatno manjša od porabe vode pri bombažu (še posebej, če se bombaž goji konvencionalno in na lokacijah, ki niso primerne za bombaž), kar še posebej poudarja ekološko ravnovesje te tekstilne surovine. Njegova odpornost na kmetijske škodljivce je edinstvena. Zaradi raznolikosti značilnih snovi - kanabinoidov - je rastlina zanje povsem neprivlačna, zato je na drugih njivah posajena kot nasad pred hrošči in podobno. Toda tudi vlakna, pridobljena iz te izjemne rastline, so nasičena s presežniki. Konoplja je najbolj robustna od naravnih vlaken.

Še več, Levi Strauss je izdelal prototipne kavbojke iz konopljine tkanine, ki jo je našel na jadrnicah. Jadralska skupnost je vzljubila vrvi in ​​jadra, izdelana iz konopljinih vlaken, saj zaradi svojih protibakterijskih zaščitnih snovi ponavadi ne gnijejo, tudi ko so vlažna. Poleg tega konopljin material ne more samo hitro absorbirati vlage, ampak jo tudi sprostiti v naravi. Zato ni čudno, da konopljina moda ponuja konkretne prednosti. Intenzivna absorpcija vlažnosti in hitro sproščanje ustvarjata hladilno udobje udobja, česar si med vročimi poletji lahko le želimo. Poleg tega vlakna zavirajo razvoj vonjav.

Konopljini tekstil ponuja mikro elektronski naboj, ki ustreza človeški koži, primerljivi konsistenci in višji stopnji zaščite pred UV.

Konoplja sama skrbi za neželen plevel in neverjetno hitro raste: v treh mesecih stebla zrasejo do štiri metre visoko, njihovi listi pa v zelo kratkem času zasenčijo vsakega tekmovalca za sončno mesto. Močan vonj rastline odbija zajedavce, zato uporaba pesticidov in herbicidov ni potrebna.

Konoplja zaradi gojenja brez kemikalij in izjemnih lastnosti proti plevelu pušča optimalno pripravljeno polje za sledenje rastlinam, saj so drobne topnice njegovih korenin prodirale in razrahljale tla. Dejstvo, da je "pšenično ali krompirjevo polje, na katerem je bila posajena konoplja leto prej, dalo 10% več letine", je bilo za začetek 20. stoletja pravilo za italijansko kmetovanje. Znanstveni poskusi pa kažejo, da lahko očisti tudi tla, ki so izpostavljena zastrupitvi s težkimi kovinami. Onesnaževalci, odstranjeni iz zemlje, se odlagajo samo v listih - ki se reciklirajo - ne pa v steblih in vlaknih, ki jih je mogoče obdelati.

Kar zadeva tla, ima konoplja zelo malo želja in raste na skoraj katerem koli polju, a da v celoti izkoristi svoj naraščajoči potencial in da dobi dobro letino, poleg dovolj vode potrebuje rodovitna tla. Če konopljo gojimo za vlakna, seme posejemo le nekaj centimetrov narazen. Tako rastline rastejo dolga in brez listja stebla, razvijejo liste in cvetijo le na vrhu. Če je namen pridelava semena, seme posadimo široko narazen, kar omogoča, da rastlina razvije poganjke na vseh straneh in oblikuje več cvetov in semen.

V Evropski uniji je za gojenje odobreno približno 25 vrst konoplje, gojenje pa je sponzorirano tudi v okviru sporazuma o subvencioniranju rastlin za vlakna. Zaradi njihove zanemarljive vsebnosti THC so cvetovi teh vrst konoplje neprimerni za pridelavo marihuane ali hašiša, vendar so zelo učinkoviti, ko gre za vlakna.

Socialna odgovornost

V sodelovanju z nizozemsko fundacijo Fair Wear (FWF) je HempAge izpolnil svoje ciljno usmerjene in praktičen pristop za odpravljanje družbenih krivic. Od leta 2009 je znamka konoplje iz Adelsdorfa članica FWF.

Konoplja je izjemen material. Na žalost je izdelava in predelava v primerjavi z drugimi materiali vse prej kot enostavna ter poceni. Kot pri obdelavi lanu za tkanine, je se tudi pri konoplji potrebuje precej ročnega dela. Dolgotrajna partnerstva z dobavitelji, povezovanje s konkurenti in lastne raziskave so osnova podjetja HempAge za združevanje in izmenjavo znanja in izkušenj.

Zgodovina podjetja

Podjetje Color Connection, ki je prvotno delovalo kot podjetje za pravično trgovino, se je leta 1999 združilo s podjetjem Hanfzeit in je ustanovilo HempAge AG. Osnovno sporočilo je postalo ekološki tekstil, ki je bil pošteno proizveden in distribuiran. Predvsem pa je bila želja po ponovni pridobitvi konopljinega materiala, ki je bila v zadnjih desetletjih zapostavljena.

Dolga pot se je začela z ročno tkano in rastlinsko barvano konopljo s Tajske, preko industrijske proizvodnje v Romuniji, do odlične kakovosti, ki so jo dosegli danes s svojimi kitajskimi partnerji. Njihova zaveza ni omejena le na razvoj in trženje tekstila, ampak vključuje tudi raziskovalno delo na področju pridobivanja in rafiniranja vlaken. Poleg tega sodelujejo z evropskimi odbori, ki so namenjeni širjenju konoplje na druga področja, kot so izolacijski material ali vlaknasti kompoziti. Leta 2012 je HempAge ustanovila raziskovalno organizacijo, s katero je vzpostavila konkretno rešitev za pomanjkanje tehnologije pri predelavi konoplje.

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Moški pulover konoplja, bom weed DH225 M,L

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8