BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Krpa iz 100% lanu graphite Brittany 47x65

12,90 €

Hiter predogled

Mehka in vpojna krpa iz malo debelejšega 100% lanenega materiala.  

1 kos

Krpa, ki ima vse prednosti starodavnih naravnih tkanin, a zaradi posebnega tkanja in vintage obdelave, spada med vrhunske eko in trenutno najbolj ''vroče'' izdelke mnogih prestižnih modnih linij izdelkov za dom po celem Svetu.

Dimenzija 47x65

Pranje na 40 stopinj. Ob pranju na 60 stopinj, se bo krpa nekoliko skrčila

Dokler v Sloveniji ne bo možno pričeti s tkanjem lanenih in konopljinih vlaken, bomo žal primorani kupovati naravne tkanine v tujini.

A bomo pri izbiri dobaviteljev vedno posebej pozorni in bomo izbirali le takšne, ki delujejo znotraj naših zahtev glede varovanja okolja ali/in družbene odgovornosti.

Pri lanenih tkaninah, smo po skrbnem pregledu, izbrali blagovno znamko LinenMe iz Litve, ki je v družinski lasti že tri generacije. Ravno dolga leta dela z naravnimi tkaninami. so jim dala izkušnje in znanje za izvedbo neškodljivih postopkov, s katerimi lahko izdelajo izjemno mehke lanene tkanine z rahlim vintage izgledom.

Postopek stone washed poteka tako, da dajo tkanino med velike hrapave kamne in jo z drsanjem med kamni omehčajo, nežno rahlo zgubajo in ji tako dajo patinast, starinski izgled. 

Ta obdelava omogoča, da so trde in v osnovi toge in grobe tkanine, tako mehkejše in prijetnejše za uporabo ter preprostejše za vzdrževanje. Tkanine so barvane z barvami na vodni osnovi, ki ne vsebujejo težkih kovin in škodljivih belil.

Lan raste na rodovitnih tleh z zmerno količino padavin. Samo gojenje lanu je relativno enostvno in poceni, ampak je proizvodnja vlaken, ki se uporablja za izdelavo posteljnine, brisač, krp in oblačil, zelo zahtevna naloga, ki zahteva veliko znanja, izkušenj, časa in denarja. Kar je danes v procesu avtomatizacije običajno redkost, se lanena vlakna v večini primerov še vedno tkejo ročno.

LinenMe je ena izmed najbolj svetovno poznanih blagovnih znamk naravnih tkanin za dom, ki se prodajajo v mnogih najbolj prestižnih trgovinah širom Sveta.

 

 

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Krpa iz 100% lanu graphite Brittany 47x65

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8