BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si

Delovni čas: PON-SOB 10H do 18H. Izjeme: 15.7. in 22.7. bo trgovina ZAPRTA.
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Pododeja bombaž/volna 90x200 300gr/m2

Pododeja bombaž/volna 90x200 300gr/m2

65,90 €

Na zalogi

Hiter predogled

100% bombažna odeja z volnenim polnilom 300gr/m2 je zelo zračna in zelo dobro ohranja temperaturo telesa med spanjem. Pralna je v pralnem stroju in je zaradi vrhnje bombažne tkanine primerna tudi za alergike, ki želijo toplo in prijetno zimsko odejo iz naravnih materialov, a običajne kosmatene volnene odeje preveč dražijo njihova dihala. Pododeja, ki je narejena točno po dimenzijah ležišča, se pritrdi na ležišča s pomočjo elastik.

Uporaba: 1. zaščita za ležišče (saj manjše tekočine ne pridejo do prevleke ležišča in s tem vrhnja tkanina ležišča ostane dlje časa lepa), 2. zaščita ležišča pri uporabi temnih rjuh, ki v veliki meri puščajo barvo tudi na prevleki ležišča 3. za vmesnik med ležiščem iz umetnih materialov in rjuho, kjer je rjuha premalo, da med spanjem omili nezračnost in učinke umetnih materialov 4. če sta v zakonski postelji dva ležišča, se običajno naredi pododeja v enem kosu, zaradi česar je spanje tudi na sredini ležišča udobno (predvsem takrat ko spijo na sredini tudi otroci).

Možno je naročilo v poljubnih dimenzijah. Obiščite nas ali pokličite za nasvet 01 810 90 32: LJUBLJANA- Zelena trgovina BTC dvorana A- kletna etaža , info@zelenatrgovina.si

* Obvezna polja

65,90 €

100% pododeja iz ekološkega bombaža in volne je zagotovo odlična izbira za vse, ki ne želite nezračnih materialov, ki ne ''dihajo'' in so prevroči. Zaradi nezračnosti umetnih materialov se telo namreč hitreje segreva, onemogočeno je dihanje kože, ko pa so pore odprte, škodljive kemikalije še hitreje vstopajo v telo.

Na izdelku niso narejene nobene kemične obdelave, vrhnja tkanina zato ni tako gladka in puhasta, kot ste jo navajeni pri konvencionalnih izdelkih za tovrstno rabo. Za spanje pa je zagotovo precej bolj zračna in zdrava, saj ne spodbuja potenja, temveč se hitro prilagodi temperaturi vašega telesa in jo tudi vzdržuje.

Pododejo lahko perete pri 40 stopinjah v stroju. Zaradi volnenega polnila, ki je v notranjosti pododeje nanešen v plasteh, se vam tudi po večkratnem pranju pododeja ne bo nagrbančila.

Pododeja je izdelana v Sloveniji.

Nasvet: Kakovost naj vedno prevladuje nad količino, dodana vrednost pa naj postane spoštovanje izdelkov, ki smo jih kupili skrbno in premišljeno. Zato se zraven nakupa in izbire zdravih ter kakovostnejših izdelkov navadimo preveriti tudi izvor izdelkov, ki jih kupujemo in sestavine. Pazljivost je zaradi vedno večje onesnaženosti in zastrupljenosti izdelkov postala nuja ne le pri izbiri prehrane in kozmetike, temveč tudi pri drugih izdelkih. Škodljive sestavine se znajdejo v našem krvnem obtoku v pičlih šestih minutah. Kako kemikalije prodirajo v naše telo skozi kožo, so pokazale raziskave, v katerih so pri osebah našli ftalate v urinu, parabene v prsnem tkivu in v človeški maščobi celo dišave. Določenih kemikalij, ki so skrite globoko v tkanini, se kljub večkratnemu pranju ne moremo znebiti.

Izdelek, ki ga prinesete v vaš dom- nosi v sebi zgodbo in...

...prav tako nosi v sebi vse sestavine, ki so bile v procesu pridelave,kdajkoli uporabljene. Očem všečen izdelek še ni nujno tudi prijeten, zdrav ter prijazen do vašega telesa ter počutja. Kljub večkratnemu pranju se uporabljenih kemikalij skritih globoko v tkanini ne moremo znebiti.   

Za dober spanec le jedro iz naravnega materiala in zagotovljena zračnost ležišču nista več dovolj. Zaradi skoraj neposrednega stika s kožo je posebej pomembna sestava umetnih ali bombažnih tkanin ležišč in vzglavnikov, ki so lahko ob konvencionalni pridelavi obdelana s pesticidi, herbicidi in strupenimi kovinami. To povzroča ne le prekomerno potenje, temveč kožne alergijske reakcije, nenehen občutek prehlajenosti ter celo težko dihanje.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

Zakaj EKO spanje?

-       ker je boljše, saj so materiali mehkejši in čistejši. Bombaž pridelan brez škodljivih kemikalij ter brez vsebnosti umetnih materialov je v dotiku s kožo in za vaše počutje mnogo bolj prijeten, mehak in zračen.

-       ker je zdravo. Za vas in za svet. V vaši postelji tako ni nobenih sledi pesticidov, herbicidov, formaldehida, insekticidov,.. Ne v vašem ležišču, vzglavniku, odeji ali posteljnini in zaradi teh izdelkov ne v zemlji in vodi. Ali ste vedeli, da se med proizvodnjo ene rjuhe iz konvencionalnega uporabi približno 1 kilogram nevarnih kemikalij?

-       ker je pošteno, saj kmetje na bombažnih poljih delajo popolnoma brez uporabe škodljivih kemikalij- varujejo svoje zdravje ter kakovost končnega izdelka; delajo v dostojnih pogojih in prejmejo pošteno plačilo za svoje izdelke- gradijo prihodnost. Prepovedano je delo otrok. S svojim delom morajo biti popolnoma samozadostni, brez finančnih injekcij dobrodelnih organizacij- gradijo zdravstvene domove, šole,..

-       ker ne povzroča trpljenja, kavčuk se pridobiva pod strogim nadzorom organizacij, ki ne dopuščajo neodgovornega ravnanja z gozdovi, priznavajo in spoštujejo pravice avtohtonih ljudstev, ustrezno ščitijo območja in živali, ki potrebujejo zaščito (kulturna in sveta mesta, ogrožen življenjski prostor živali in rastlin),…   

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Pododeja bombaž/volna 90x200 300gr/m2

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8