BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Posteljnina Crinkle bela smetana 140x200, 50x70

169,95 €

Hiter predogled

Posteljnina iz 100% ekološkega bombaža (organski, IVN BEST). Posteljnina iz krep bombaža, kot rahla mečkanka. 

Tkanina je mehkejša od platna, a nekoliko bolj groba kot saten. Na otip in izgled kot tkanine, ki so jih za posteljnine uporabljali v starih časih. V kompletu prevleka za vzglavnik 50x70 in za odejo 140x200. 

Zapenjanje z gumbi.

Ker ima podjetje Cotonea na voljo res pestro izbiro ekoloških izdelkov za dom, nam žal omejeni prostor trgovine ne dopušča naročiti večjih količin oziroma vseh izdelkov, ki jih imajo v ponudbi. Zato vas prosimo, da ob izbiri posteljnine počakate nekaj dni (do 14 dni), da želeno posteljnino naročimo, prejmemo ter dostavimo na vaš naslov.

Pri nekaterih izdelkih je zaloga omejena, zato se lahko zgodi, da vam izdelka niti ne bomo mogli naročiti. V tem primeru vam bomo poslali obvestilo, takoj ko prejmemo informacijo iz njihove strani glede zaloge.

Ekološki izdelki se vedno izdelujejo preudarno ter so v večini primerov izdelani v butičnih količinah. Tu ne gre za masovno proizvodnjo, niti masovno prodajo, zato upamo na vaše razumevanje v primeru manjkajočega izdelka oziroma nekoliko daljše čakalne dobe.

Za vse informacije smo vam dosegljivi na 01 810 90 32 ali na info@zelenatrgovina.si.

COTONEA- bombažna zgodba (kakovost potrebuje PRAVIČNOST)

Cotonea ekološki bombaž prihaja iz njenih partnerskih projektov v Kirgiziji in Ugandi, iz območij pridelave, kjer je dovolj padavin.  Nemško podjetje Cotonea se je zavezalo, da bo pridelovanje ekološkega bombaža potekalo v Ugandi in v tesnem sodelovanju s švicarsko NVO Helvetas v Kirgizistanu. Cotonea združuje tradicionalna 150 letna znanja na področju predelave bombaža in novo tehnologijo, zaradi katere se  lahko prideluje ekološki bombaž  visoke čistosti in izredne kakovosti. Z garancijo nakupa surovin podjetje Cotonea ponuja kmetom dodatno finančno varnost in krepi njihovo samopodobo. So v neposrednem stiku s proizvajalci bombaža in imajo zaupanje ljudi na lokalni ravni. Poznajo vse svoje dobavitelje in imajo sami nadzor nad kakovostjo in čistostjo ekološkega bombaža. Uvoznik izdelkov je Zelena trgovina (link na tekst od zelene trgovine)

V Cotonei upoštevajo poštene socialne razmere, pravično trgovino in ekološko kmetovanje.

Pridelava ekološkega bombaža:

-          Biološko varstvo rastlin namesto uporabe pesticidov

-          Naravna gnojila namesto kemičnih gnojil

-          Zaščita dragocene podtalnice

-          Brez gensko spremenjenih vrst

-          Dolgoročno ohranjanje rodovitnosti tal

-          Uporabljajo se barve z majhnim učinkom, brez težkih kovin

-          Zmečkanost izdelkov zmanjšujejo z dodajanjem krompirjevega škroba in ne s formaldehidom

ODGOVORNOST DO OKOLJA IN LJUDI

Proizvajalci naravnih izdelkov (GOTS, IVN certifikat) ne le, da zagotavljajo, da so izdelki vaši koži in okolju prijazni, zavezani so k dolgoročnemu ohranjanju okolja in k družbeno odgovornemu ravnanju z zaposlenimi FAIR TRADE (socialno in zdravstveno varstvo, urejen plačilni sistem, določen procent zaslužka morajo dati za gradnjo šol, zdravstvenih ustanov, prepovedano je delo otrok, …). Projekti se upravljajo in nadzirajo v večini primerov s strani neprofitnih organizacij, katerih namen je, da naučijo in omogočijo ljudem v državah v razvoju , da sami skrbijo za svoje preživetje. Proizvodnja mora ustrezati visokim okoljevarstvenim zahtevam.

Cotonea v fotografijah >>

Oglejte si kratek intervju ter se ''sprehodite'' po trgovini- s Sandro Klemenc in Natašo Bešter v oddaji Za zdravje:

Naši članki v novicah Skupaj za zdravje človeka in narave:

Sex, laži in nevarne kemikalije >>

Otrok, ki ni naspan, je kot otrok, ki bi bil pijan >>

Čiščenje toksinov se prične v možganih >>

Tudi ko spite, voda hlapi>>

Kako pogosto pa vi menjate svojega?>>

Vas bo spanec oropal energije ali vas napolnil z njo?>>

Tudi v reviji Bogastvo zdravja o prednostih naših ležišč>>

Nasveti in namigi>>

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Posteljnina Crinkle bela smetana 140x200, 50x70

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8