BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

7 con SETTAL CLIMA ET (nad 95kg) lateks ležišče

Cena: 809,90 €

Akcijska cena 688,40 €

Hiter predogled

Najbolj dodelano ležišče iz eko lateksa- za posebno udobje ali za vse, ki zaradi zdravstvenih težav potrebujejo prijetno mehkobo ležišča. 

POZOR!!! PRAVILNA IZBIRA: Ker kot vi tudi mi želimo, da izberete zares pravo ležišče za vaše želje in telesno konstitucijo, nas pred nakupom po spletu prosimo pokličite ali nam pišite. HITER NASVET: Želite nasvet TAKOJ ne glede na dan in uro: pokličite 040 591 170 ali nam pišite na info@zelenatrgovina.si in odgovor boste prejeli le v nekaj minutah. OBIŠČITE NAS v LJUBLJANI- Zelena trgovina BTC dvorana A- kletna etaža tel. 01 810 90 32 in preverite AKTUALNO ponudboIzdelano v Sloveniji. 

Višina ležišča skupaj s prevleko: 20-21 cm

Mnenja naših kupcev>>

 

* Obvezna polja

Cena: 809,90 €

Akcijska cena 688,40 €

 Piramide iz clima lateksa (ki so dodane na vsaki strani 7 conskega jedra) nudijo vrhunsko udobje. To ležišče je zagotovo najbolj dodelano lateks ležišče na trgu.

7 consko ležišče iz EKO latexa SETTAL CLIMA T (do 95kg) vprevleki iz ekološkega bombažaPureBIO je primerno za:

* Za vse, ki pretežno spijo na boku, saj dovršena konfiguracija jedra- 7 različno trdih predelov nudi optimalno prilagodljivost pritiskom, ki jih telo izvaja na ležišče 

* Za vse, ki želijo posebno udobje ali pa zaradi zdravstvenih težav potrebujejo ležišče, ki ne izvaja nobenih pritiskov na nobeno točko telesa. Ležišče kljub mehkemu objemu telesa nudi popolno oporo hrbtenici.

* Za ljudi po operacijah hrbtenice in kolkov

POMEMBNO: Pri ležiščih iz naše ponudbe cena ležišča narašča z dodelavo ležišča. Materiali naših ležišč so enaki, kar pomeni, da ležišče Bial v primerjavi z ležiščem Settal ni popolnoma nič manj kakovostno. Pomembno je vedeti, za koga se ležišče izbira, pri odraslih pa je izbira odvisna tudi od navad in želja posameznika.

PREVLEKA iz EKOLOŠKEGA BOMBAŽA: prevleka ležišča v osnovi ni pralna, ker niso narejene nobene obdelave proti krčenju in mečkanju materialov. Ekološki bombaž prešit z bombažem se namreč krči kar do 14%. Če želite pralno prevleko, vam lahko naredimo tudi to. Material bomo pred šivanjem pralno obdelali, da se skrči in šele potem zašili prevleko. V tem primeru je samo jedro ležišča zaščiteno še z dodatno notranjo prevleko, ki omogoča spanje na ležišču tudi v času, ko se vrhnja prevleka po pranju suši. Zaradi uporabe več materiala, je ležišče v pralni prevleki dražje za 20€ (dimenzija 80/90x190/200), 33€ (140x200), 40€ (160/180x190/200).

Kateri tip ležišča izbrati? Primerjava med našimi tipi ležišč se zagotovo dobi ob testiranju ležišča v prodajalni. Ker če ne začutite razlike med enim tipom in drugim, zakaj bi kupovali dražje? Tisti, ki se kasneje odločijo za bolj dodelano ležišče, pa tudi vedo, zakaj so izbrali bolj dodelano ležišče.

Garancija: Ob nakupu ležišča vam nudimo 10 letno garancijo.

Certifikati: Zaradi možnih zlorab so vsi certifikati GOTS, Rainforest, 100% naravni latex,... za ogled na voljo v naši poslovalnici in se po elektronski pošti ne pošiljajo.

Kakšen vpliv ima kakovostno ležišče na kvaliteto spanca?
Najbolj naravno bi bilo seveda spati na slami, a vedeti moramo, da je narava dela danes drugačna kot pred leti in da smo precej bolj psihično kot fizično utrujeni. Ob dejstvu, da je za zdravje najbolj učinkovit spanec do polnoči, je pomembno, da je ležišče udobno in da nas čim hitreje ''uspava''. Neprimerno ležišče lahko ustvari dvojno škodo. Zaradi neprespanosti trpijo obnovitveni procesi telesa. Obenem pa kljub razstrupljanju telesa z zdravo prehrano, s spanjem na ležišču, obdelanem s škodljivimi kemikalijami- te preko kože in dihal ponovno vsako noč vstopijo v naše telo.

Zakaj so ekološki materiali tudi pri spanju najbolj priporočljivi?
Ob izrazu ekološki najprej pomislimo na visoko ceno izdelka. Deloma je to seveda res. Posteljnina iz ekološkega bombaža je zaradi nizke cene konvencionalnih bombažnih izdelkov razmeroma draga. Ni pa nič dražja od modnih blagovnih znamk, ki imajo visoko ceno in nobenega razloga zanjo. Pri ležiščih pa je drugače. Cene naših ležišč so v nekaterih primerih celo nižje od izdelkov blagovnih znamk, ki že vrsto let prevladujejo na slovenskem trgu. Cene, ki jih nudimo so dostopne zaradi kratkih poti in malo posrednikov. Iz Gvatemale do Belgije in do proizvodnje v Sloveniji. Res pa je, da so na tem področju nekateri konvencionalni izdelki absolutno precenjeni.

Bolj kot sami materiali so problematične obdelave le teh. Materiali niso več takšni, kot so bili. In vsako leto bo huje. V letu 2014 so največji porast zasledili prav pri spojini formaldehid, ki je po podatkih WHO dokazano rakotvorna. Poleg formaldehida, ki se nanaša na tkanine proti krčenju in mečkanju, se za zaščito proti pršicam uporabljajo insekticidi. Glavna sestavina poliestra je etilen glikol, ki lahko povzroči okvaro ledvic in živčnega sistema. A tudi naravni materiali niso več to kar so bili. Konvencionalni bombaž je poln pesticidov, herbicidov, ... Te snovi povzročajo poleg prekomernega potenja, tudi alergijske odzive kože, nenehen občutek prehlajenosti in težko dihanje. Glavni sovražnik v postelji že dolgo ni več pršica, temveč kemikalije.

Kot pri hrani, je tudi pri teh izdelkih pomembno od kje prihajajo, kakšen je transport in skladiščenje: V Evropi in delno tudi v Afriki so že poostrili nadzor nad količino uporabljenih kemikalij, vendar to ne velja za izdelke, ki prihajajo iz Azije, kjer v nenadzorovani količini uporabljajo formaldehide, spojine, ki povzročajo mutacijo in genotoksičnost živih organizmov. In teh izdelkov je v naših trgovinah vedno več. Surovine ne morejo vedno prihajati iz Evrope. Zato bodite pozorni na to, da končni izdelek, ki pride v vaš dom, nastane čim bliže vašemu domu. Zaradi dolgih prevoznih poti na kontejnerskih zbirnikih, kjer so izdelki vakuumsko zaprti, se kemikalije le še dodajajo, saj je treba izdelke poškropiti za zaščito pred plesnijo, bakterijami in glodavci. 

POSEBNOSTI NAŠIH LEŽIŠČ:

Ležišča pod blagovno znamko Naturna so edina ležišča v Sloveniji, ki so od začetka do konca narejena brez škodljivih kemikalij (formaldehida, pesticidov, herbicidov, insekticidov,...). Končni izdelki nastajajo v Sloveniji v naši lastni proizvodnji.  Izdelana so iz 100% naravnega lateksa in prevlek iz 100% ekološkega bombaža. Tako se ležišče kljub prisotnosti naravnih materialov popolnoma prilagaja vašemu telesu, nudi udobje ter naravno anti alergijsko zaščito.

Mnenja kupcev>>

Naši članki v novicah Skupaj za zdravje človeka in narave:

Ekonomija spanca>>

Neprespanost ubija>>

Zakaj se zbujamo z glavobolom >>

Kaj nam sporočajo težave pri spanju >>

Sex, laži in nevarne kemikalije >>

Otrok, ki ni naspan, je kot otrok, ki bi bil pijan >>

Čiščenje toksinov se prične v možganih >>

Tudi ko spite, voda hlapi>>

Kako pogosto pa vi menjate svojega?>>

Vas bo spanec oropal energije ali vas napolnil z njo?>>

Tudi v reviji Bogastvo zdravja o prednostih naših ležišč>>

Nasveti in namigi>>

Več o zdravih izdelkih za spanje v pogovorni oddaji z Jasmino - Klepet ob kavi:

Več o pomembnosti zdravega spanja in zdravih izdelkih za spanje v oddaji Za zdravje z Natašo Bešter:

 

 

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: 7 con SETTAL CLIMA ET (nad 95kg) lateks ležišče

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Upsell Products
Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8