BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Nadvložek 4cm iz eko lateks, več dimenzij

165,90 €

Hiter predogled

Nadvložek iz eko latexa z dodano prevleko iz organskega bombaža bo naredil vaše trdo ležišče udobnejše ter prijetnejše za počitek.

Sestava: 100% eko lateks, vrhnja tkanina je iz prešitega 100% ekološkega bombaža.

Višina: lateks 4 cm. S prevleko cca. 5,5 cm.

V ceno je vključena prevleka iz 100% eko bombaža, ki v osnovi ni pralna. Če želite prevleko nadvložka prati v pralnem stroju, moramo pred šivanjem tkanino oprati, da se skrči (tkanina, ki je pletena iz 100% eko bombaža, s polnilom iz 100% eko bombaža se krči do 15%). Ker se ne poslužujemo škodljivih apretur proti krčenju in mečkanju tkanin, ki vsebujejo formaldehid, je potrebno tkanino pred šivanjem prevleke oprati.

Cena nadvložka s pralno prevleko je zaradi porabe 15% več materiala nekoliko dražja. Pri dimenziji 90x200 je doplačilo 20€.

Ob naročilu nadvložka prosim v opombo vpišite, če želite, da je prevleka pralna. In prosim počakajte, da vam pošljemo predračun z vključenim doplačilom za pralno prevleko.

Opomba: pralna prevleka je namenjena občasnemu pranju - po potrebi. Pere se lahko na 30 stopinj. Prevleko sušite na zraku.

Večje prevleke (pri nadvložkih nad 120cm širine) se lahko zaradi velike kapacitete perejo le v strojih z večjim pralnim bobnom. Če boste prevleko odnesli v čistilnico, naj vam jo le operejo z blagim ekološkim čistilnim sredstvom, brez uporabe kemičnih sredstev.

Izdela se lahko katerakoli dimenzija in tudi oblika nadvložka. 

Po naročilu. Čas dobave 10-14 dni oziroma po dogovoru. Izdelki se zaradi optimiziranja zaloge izdelujejo sproti in le po naročilu.

Za informacije prosimo pokličite na tel.: 01 810 90 32 ali nam pišite na info@zelenatrgovina.si

* Obvezna polja

165,90 €

Latex- penjeni naravni kavčuk, prepreden s številnimi luknjicami in kanali, kar omogoča zdravo zračnost.

- izjemno prožen in točkovno prilagodljiv material

- antibakterijski, onemogoča razvoj pršic, klic in plesni, ki slabo vplivajo na človekovo zdravje in počutje

EKO, ker je narejen od začetka do konca popolnoma na okolju prijazen način, kar pomeni, da je popolnoma varen in neškodljiv tudi za vaše zdravje ali zdravje vašega otroka.

Prevleka Sleep in green- zaščita pred pršicami je za nas samoumevna

Raziskave so pokazale, da apreture, ki jih za uničevanje pršic nanašajo na tkanine, škodljivo vplivajo tudi na človeka. Tkanina Sleep'n green je nežno beljena s kisikom in ne škoduje okolju in ljudem. Organski bombaž z apreturo evkaliptusa brez motečega vonja in kemije, bo v kombinaciji z zračnim letvenim dnom, naravnim ležiščem najbolj optimalna in za vas neškodljiva zaščita proti pršicam.

Izdelek, ki ga prinesete v vaš dom- nosi v sebi zgodbo in...

...prav tako nosi v sebi vse sestavine, ki so bile v procesu pridelave kadarkoli uporabljene. Očem všečen izdelek še ni nujno tudi prijeten, zdrav ter prijazen do vašega telesa ter počutja. Kljub večkratnemu pranju se uporabljenih kemikalij skritih globoko v tkanini ne moremo znebiti.

Za dober spanec le jedro iz naravnega materiala in zagotovljena zračnost ležišču nista več dovolj. Zaradi skoraj neposrednega stika s kožo je posebej pomembna sestava umetnih ali bombažnih tkanin ležišč in vzglavnikov, ki so lahko ob konvencionalni pridelavi obdelana s pesticidi, herbicidi in strupenimi kovinami. To povzroča ne le prekomerno potenje, temveč kožne alergijske reakcije, nenehen občutek prehlajenosti ter celo težko dihanje.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

Zakaj EKO spanje?

- ker je boljše, saj so materiali mehkejši in čistejši. Bombaž pridelan brez škodljivih kemikalij ter brez vsebnosti umetnih materialov je v dotiku s kožo in za vaše počutje mnogo bolj prijeten, mehak in zračen.

- ker je zdravo. Za vas in za svet. V vaši postelji tako ni nobenih sledi pesticidov, herbicidov, formaldehida, insekticidov,.. Ne v vašem ležišču, vzglavniku, odeji ali posteljnini in zaradi teh izdelkov ne v zemlji in vodi. Ali ste vedeli, da se med proizvodnjo ene rjuhe iz konvencionalnega bombaža uporabi približno 1 kilogram nevarnih kemikalij?

- ker je pošteno, saj kmetje na bombažnih poljih delajo popolnoma brez uporabe škodljivih kemikalij- varujejo svoje zdravje ter kakovost končnega izdelka; delajo v dostojnih pogojih in prejmejo pošteno plačilo za svoje izdelke- gradijo prihodnost. Prepovedano je delo otrok. S svojim delom morajo biti popolnoma samozadostni, brez finančnih injekcij dobrodelnih organizacij- gradijo zdravstvene domove, šole,..

- ker ne povzroča trpljenja, kavčuk se pridobiva pod strogim nadzorom organizacij, ki ne dopuščajo neodgovornega ravnanja z gozdovi, priznavajo in spoštujejo pravice avtohtonih ljudstev, ustrezno ščitijo območja in živali, ki potrebujejo zaščito (kulturna in sveta mesta, ogrožen življenjski prostor živali in rastlin),…

Kako v procesu pridobivanja in izdelave skrbimo za okolje:

1. Surovine se pridobivajo v sodelovanju z organizacijo FSC in Rainforest- Allience in s spoštovanjem do okolja ter družbeno odgovornim način do ljudi v procesu pridelave

2. Proizvodnja jeder iz latexa poteka v naravnem parku v Belgiji, pred časom so vzpostavili sistem, ki skrbno neguje naravne vire

3. Pred časom so postali 1. tovarna v Belgiji, ki z deževnico in filtri 100% izkorišča odpadno vodo

4. Nekdaj so v proizvodnji letno porabili 40 milijonov litrov vode, danes se v industrijske namene ne porabi niti kaplja pitne vode več

5. Voda nenehno kroži, primanjkljaj pridobijo z deževnico in popolnoma nič odpadne vode ne gre v kanalizacijo

6. Končni proizvodi s 100% vrhunskimi bombažnimi prevlekami s certifikatom GOTS nastajajo v Sloveniji

Vaše spanje še nikoli ni bilo bolj naravno ter ljudem, naravi in živalim tako prijazno.

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Nadvložek 4cm iz eko lateks, več dimenzij

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Upsell Products
Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8