BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

ZAKAJ JE SMISELNO UPORABLJATI NARAVNO ORGANSKO KOZMETIKO?

Ste vedeli, da vsak dan uporabljamo na svoji koži povprečno 126 sestavin kemikalij, ki pronicajo skozi kožo oziroma se sperejo skozi odtok v podtalnico?  

KOLIKO OD NAŠTETIH IZDELKOV UPORABLJATE VSAK DAN?

Narava ima vse kar potrebujete za lep, zdrav in osvežujoč videz.

LASJE

 1. Šampon za lase; 2. Balzam za lase; 3. Pena za lase; 4. Lak za lase; 5. Barva za lase 

OBRAZ

 6. Čistilno mleko; 7. Tonik za obraz; 8. Krema za obraz; 9. Zobna pasta 

LIČILA

10. Puder; 11. Senčilo za oči; 12. Barvica za oči; 13. Maskara; 14. Ličilo za ličnice; 15. Ličilo za ustnice; 16. Balzam za ustnice; 17. Krema proti gubam

TELO

18. Milo za telo; 19. Losjon za telo; 20. Depilacijska krema; 21. Deodorant; 22. Parfum

ROKE

23. Krema za roke; 24. Lak za nohte

Tudi če vseh teh izdelkov ne uporabljate, je količina vnesenih kemikalij gromozanska. Skozi leta se v našem telesu nabere ogromna količina škodljivih snovi, ki na dolgi rok lahko resno ogrozijo naše zdravje. Ti vsakodnevni izdelki vsebujejo skupaj povprečno 126 sestavin kemikalij, ki pronicajo skozi našo kožo (kemikalije se absorbirajo v kožo in se nalagajo v naših organih), oziroma se sperejo skozi odtok v podtalnico? S tem ni ogroženo le vaše zdravje, temveč tudi neoporečnost pitne vode, rek in potokov, ter življenje v njih.

Dejstvo je, da se bo zaradi lastne higiene in želje po urejenem videzu le malokatera izmed nas popolnoma odpovedala uporabi teh izdelkov. Zato je še posebej smiselno, da stvari, ki jih v svojem življenju uporabljamo največ- zaradi lastnega zdravja zamenjamo z naravnimi izdelki. Zamenjajte parabene, formaldehide, aluminij, svinec, fenol in druge sintetične sestavine, …. z rastlinskimi in eteričnimi olji (olivno, avokadovo, jojoba,…), karitejevim in kakavovim maslom,  aloe vero, sadnimi in zeliščnimi izvlečki,…

Vendar pozor! Proizvajalci kozmetike lahko že ob uporabi najmanjše količine eteričnega olja zapišejo na embalažo, da je  izdelek naraven (ne pozabimo na marketinške večkrat opevane besede naravno, eko, organsko,…), zato je edino zagotovilo, da ne boste kupili mačka v žaklju – CERTIFIKAT. Le ta zagotavlja, da se je proizvajalec držal strogih pravil glede ekološke oz. organske pridelave in ni izvajal poizkusov na živalih.

Naravna kozmetika, ki jo lahko kupite na tej strani, ima potrjene certifikate, ki pričajo o organski pridelavi sestavin. Poleg izdelkov za osnovno nego obraza, telesa in las, boste v ponudbi našli tudi parfume, toaletne vode, eterična in masažna olja z nežnimi neagresivnimi vonji svežih cvetlic. 

Narava je vse, kar potrebujete za svež in naraven videz. Zakaj bi vaše telo zastrupljali s škodljivim kemikalijam in rakotvornimi snovmi? Naravna organska kozmetika ne le, da je zdrava in neškodljiva za vaše telo, ne ogroža živali in je neškodljiva tudi do narave. Oglejte si pestro izbiro naravnih izdelkov, v kateri boste zagotovo našli ustrezno kremo za obraz, telo, šampon, milo, parfum,...  Kupujmo premišljeno.

palec twitter

 

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8