Papir je narejen iz nebeljenega papirja, ki je prevlečen z naravnim sojinim voskom, je brez glutene in ga za peko radi uporabljajo tudi vegetarijanci in vegani. Material prihaja iz obnovljivih trajnostnih virov (o čemer priča tudi FSC certifikat) in je nestrupen (saj vsi poznamo strupenost papirja z vsebnostjo težkih kovin, ki se sproščajo posebej pri visokih temperaturah).
Nujna uporaba papirja za peko (pečica, mikrovalovna pečica)
Z uporabo naravnega papirja bo peka poleg dišečih vonjev in odličnega okusa, dobila še preprost ''eko navdih'' brez škodljivih kemikalij, ki se s papirja prenašajo na hrano. Ter brez namakanja, drsanja in poškodb posode. Preprosto in popolnoma neškodljivo za vaše zdravje in vašo posodo J
Preprost recept za slastne muffine
250g moke
½ žličke sode bikarbone
3 žličke pecilnega praška
150 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
1 veliko jajce
1 navadni jogurt
8 žlic olja
100 g nasekljane jedilne čokolade
Moko, sladkor v prahu, vanilijev sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono premešamo. V posebni posodi penasto umešamo jajce, jogurt ter olje. Obe masi zmešamo skupaj. Na koncu dodamo še nasekljano čokolado. Pekač za muffine obložimo s papirčki za muffine ter jih napolnimo samo do 2/3. Pečico ogrejemo na 180 stopinj (160 stopinj pri ventilacijski pečici) in pečemo 20-25 minut.