Zelena trgovina Default welcome msg!

Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Štajerska kokoš- TS ženski

39,90€

Na zalogi

Hiter predogled

Projekt osveščanja o avtohtonih slovenskih živalskih vrstah, ki je poleg poučevanja izdelan tudi po najvišjih vrednotah, ki jih nek izdelek lahko ima. Ter je hkrati dobrodelen. Del od prodaje majice bomo podarili neprofitnemu Društvu za zaščito in pomoč živalim Lajka.


Fotografije smo posneli na druženju poslovnih partnerjev in prijateljev naše trgovine, ki so se meni in Društvu Lajka v podporo- takole postavili pred objektiv. Hvala vsem.


Na fotografiji: Nadja Baćac, direktorica in lastnica spletne trgovine z ekološkimi izdelki za dojenčke in otroke Vitababy>>. Na enem mestu dobite tako vse, kar potrebujete za zdravo nego svojega dojenčka. V njihovi trgovini lahko najdete tudi nekaj naših ekoloških izdelkov za otroke ter kupite na evropskem trgu najbolje ocenjene eko plenice. Z Nadjo se poznava in sodelujeva le nekaj let, a je delo ter prijateljevanje z njo pravi užitek.  


P.s. Majice so na ogled in nakup v naši trgovini ter v pravični trgovini 3MUHE (Stari trg 30, Ljubljana).  Ker se izdelujejo sproti, vas prosimo, da v želji po določeni številiki ali barvi, pokličete na 01 810 90 32.

* Obvezna polja

39,90€

Sestava:

* 100% ekološki bombaž, gojen in pridelan po načelih pravične trgovine

* majica je sešita in potiskana (sitotisk) v Sloveniji

Embalaža:

* majica je shranjena v tulcu iz kartona (v pravični trgovini 3muhe so majice zaradi njihovih načel, ki podpirajo Zero Waste- brez embalaže). Se strinjam z njimi. Če boste majico kupili v tulcu, pa tale moj, preizkušen nasvet za uporabo tulca: vanj lahko spravite posušene začimbe ali zelišča):

Vzdrževanje:

* majico lahko operete v stroju - 40 stopinj

Štajerska kokoš
Prvotno so jo imenovali celjska kokoš, zaradi priljubljenosti pa so jo preimenovali v štajersko kokoš. Po barvi ločimo rjavo štajersko kokoš, jerebičasto štajerko in belo štajerko (Vir>>)
 
Kako je projekt nastal in kaj predstavlja?
OSVEŠČANJE . DOBRODELNOST . SODELOVANJE . POVEZOVANJE .
 
 

Kakšen mesec nazaj sem pri nemškem podjetju, s katerim sodelujem že vrsto let, naročila 100% ekološki bombaž. Ker so mi namesto   platna za posteljnino, po pomoti poslali tkan bombaž (ki ga oni uporabljajo za majice), sem se odločila material v tovrstne namene, uporabiti tudi sama. Ker želim, da se končni izdelki kolikor le lahko, izdelujejo v Sloveniji, sem material predala v šivanje Tini, ki pod blagovno znamko Lanabe že nekaj let izdeluje perilo in TS iz ekološkega bombaža.

Na fotografiji: Tina (Lanabe) in Sandra- moja malenkost ;)

Da bi se delo končalo pri ''običajnih'' natur majicah iz ekološkega bombaža, seveda pri meni ni šlo :). Kako dalje? Kako nadgraditi ta izdelek? In sem te majice v sodelovanju in mnogih presmejanih minutah s Tino, dopolnila z zabavnimi in malo dvoumnimi teksti, ki pa v sebi nosijo mnogo več. Z njimi namreč želiva osveščati ljudi o avtohtonih slovenskih živalskih vrstah, a to še ni vse.

V projekt sem povabila tudi moje poslovne partnerje/prijatelje, ki podpirajo moje delo, prav tako podpirajo Društvo Lajka, kateremu bomo od vsake prodane majice podarili del vrednosti majice.

Tako smo se neko sončno soboto popoldne družili v Kranju. Res smo se imeli lepo. Nasmejali smo se kot že dolgo ne :).

Za idejo o lokaciji srečanja in za podporo tako in drugače, se zahvaljujem Živi Lopatič (vodji pravične trgovine 3MUHE, Zadruge Buna in vodij mnogih projekt, s katerimi osveščajo o pomembnosti pravične trgovine na vseh nivojih poslovanja).

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Štajerska kokoš- TS ženski

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8