BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Predpasnik 100% lan Citrin

39,99 €

Hiter predogled

Predpasnik iz mehkega lanenega materiala. Stone washed obdelava.

Dimenzija: 80x90

Naš sistem naročanja in proizvodnje izdelkov:  Zaradi omejenega prostora v naši trgovini in v želji, da vam kljub temu ponudimo pestro izbiro pazlkjivo izbranih naravnih izdelkov, so na zalogi le butične količine le teh. Ker blagajna fizične trgovine ni povezana s spletno trgovino, se včasih zaradi nezmožnosti vsakodnevnega ažuriranja zalog izdelkov zgodi, da želenega izdelka ni na zalogi. Izdelke različnih proizvajalcev naročamo vsak teden, vendar se čas dostave razlikuje od podjetja do podjetja. Večino podjetij, s katerimi sodelujemo, namreč izdeluje izdelke po sistemu prednaročil. Tudi v tujini se ekološki izdelki izdelujejo namreč sproti- glede na količino in vrsto povpraševanja. Naravni viri so vedno omejeni in proizvodnja na sistem zaloge, je nesmiselna ne le za naša- odgovorna podjetja, temveč tudi za okolje. Saj se ob nekontrolirani proizvodnji v prodajni krog spravijo izdelki, ki ne ''tečejo'' ter s tem obremenjujejo prostor ter na ta način nekje povzročijo kopičenje blaga.

Več o poslovanju in zalogi >> https://www.facebook.com/zelena.trgovina/posts/2330566033626973?__tn__=K-R

Dokler v Sloveniji ne bo možno pričeti s tkanjem lanenih in konopljinih vlaken, bomo žal primorani kupovati naravne tkanine v tujini.

A bomo pri izbiri dobaviteljev vedno posebej pozorni in bomo izbirali le takšne, ki delujejo znotraj naših zahtev glede varovanja okolja ali/in družbene odgovornosti.

Pri lanenih tkaninah, smo po skrbnem pregledu, izbrali blagovno znamko LinenMe iz Litve, ki je v družinski lasti že tri generacije. Ravno dolga leta dela z naravnimi tkaninami. so jim dala izkušnje in znanje za izvedbo neškodljivih postopkov, s katerimi lahko izdelajo izjemno mehke lanene tkanine z rahlim vintage izgledom.

Postopek stone washed poteka tako, da dajo tkanino med velike hrapave kamne in jo z drsanjem med kamni omehčajo, nežno rahlo zgubajo in ji tako dajo patinast, starinski izgled. 

Ta obdelava omogoča, da so trde in v osnovi toge in grobe tkanine, tako mehkejše in prijetnejše za uporabo ter preprostejše za vzdrževanje. Tkanine so barvane z barvami na vodni osnovi, ki ne vsebujejo težkih kovin in škodljivih belil.

Lan raste na rodovitnih tleh z zmerno količino padavin. Samo gojenje lanu je relativno enostvno in poceni, ampak je proizvodnja vlaken, ki se uporablja za izdelavo posteljnine, brisač, krp in oblačil, zelo zahtevna naloga, ki zahteva veliko znanja, izkušenj, časa in denarja. Kar je danes v procesu avtomatizacije običajno redkost, se lanena vlakna v večini primerov še vedno tkejo ročno.

LinenMe je ena izmed najbolj svetovno poznanih blagovnih znamk naravnih tkanin za dom, ki se prodajajo v mnogih najbolj prestižnih trgovinah širom Sveta.

 

V LinenMe lanenih predpasnikih kuha Tereza v 3. sezoni kuharske oddaje Zdravo, Tereza, ki si jo lahko ogledate vsako nedeljo popoldne na POP TV od 21.10.18 dalje. Napovednik oddaje >> https://www.facebook.com/zdravotereza.si/videos/185864402305579/

 

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Predpasnik 100% lan Citrin

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Upsell Products
Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8