BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Komplet odej iz recikliranega puha in perja

429,00 €

Hiter predogled

Odeja iz 100% ekološkega bombaža, s polnilom iz 100% recikliranega račjega in gosjega puha. je mehka, telesu popolnoma prilagodljiva, lahka ter izjemno topla. Komplet je sestavljen iz dveh odej, ki jih lahko v najhladnejših dneh enostavno združite. Vsaka posebej pa boste dobro služili svojemu namenu v vseh ostalih mesecih leta. Gre za komplet, ki ga dejansko lahko uporabljate vrsto let ter tudi preko celega leta. Tako ne potrebujete nobenih dodatnih pokrival. 

Gre za pionirski projekt (Yumeko blagovna znamka je bila prva na tem področju na Nizozemskem), ki teži k temu, da bo vedno več njihovih izdelkov iz 100% recikliranih surovin. Tako se ponovno uporabijo (seveda izjemno dobro pregledana, sortirana in večkrat oprana) razna polnila. Kolekcijo so poimenovali ReNew. Naravni materiali se namreč lahko uporabijo ponovno, brez da se nenehno producira in črpa nove vire. Res je, da se včasih pri določenih izdelkih za recikliranje porabi še več naravnih virov (vode,...), kot za izdelovanje novih izdelkov, ampak v tem primeru je poraba vode, elektrike, transporta surovin precej nižja in bolj smotrna. Da o najpomembnejši stvari, o tem, da se za ta postopek ne potrebujejo živali, sploh ne pišem. Običajno lahko ponovno uporabijo do 80% puha in perja. Ostalo se uporabi za pripravo komposta, ki ima dragocene minerale za uporabo na kmetijskih zemljiščih.

Tanjša odeja 95 g/m2, debelejša 175 g/m2

Odeja ni pralna v pralne stroju. Potrebno je čiščenje v ekološki čistilnici. Odeje iz naravnih materialov najbolje osvežite, če jih zračite tudi v hladnih dnevih na svežem zraku.

Odeje se izdelujejo sproti - po prednaročilih, zato je čakalna doba zanje odvisna od sezone, zasedenosti proizvodnje ter zaloge materialov. 

Določeni izdelki so že na zalogi v naši trgovini v BTC, Ljubljana. Zaradi velikega števila raznovrstnih ekoloških izdelkov, žal prostorsko ne zmoremo imeti vseh na zalogi. Naš namen je, da vam ponudimo raznovrstno ponudbo naravnih, ekoloških izdelkov - a v butičnih količinah.

Za več informacij pokličite na 01 810 90 32 ali nam pišite na info@zelenatrgovina.si

* Obvezna polja

429,00 €

Yumeko je nizozemska blagovna znamka, ki deluje po vseh načelih odgovornega ter poštenega ravnanja na vseh nivojih delovanja. Po vsem Svetu iščejo najlepše ter trajnostne naravne materiale. Vsi izdelki imajo ekološki ter Fair trade certifikat in združujejo sodelovanje strokovnjakov ter delavcev iz Indije, Nizozemske, Nemčije, Portugalske, Avstrije, Turčije in Peruja. Certifikat GOTS zagotavlja, da so izdelki ekološki. Celotna veriga izpolnjuje najstrožje biološke zahteve. Certifikat pravične trgovine pa zagotavlja, da se plačujejo poštene plače za kmete ob pridelavi bombaža in strokovnjake, ki delajo na razvoju. Pridelovalci bombaža imajo plačano pokojninsko in zdravstveno zavarovanje ter delajo po normalnem urniku, po takšnem, ki velja tudi v Evropi. V zadrugah so ženske obravnavane enako kot moški, imajo enake volilne pravice ter enako plačo.

Yumeko je nizozemsko socialno podjetje ter gradijo trajnostni poslovni model. Prepričani so, da lahko pozitivne družbene spremembe sprožijo podjetja ter njihove stranke. Več ljudi sodeluje, večja je lahko sprememba. Možnih je mnogo izboljšav, in veriga nečloveških praks in nepotrebnega onesnaževanja okolja res ni več potrebna.

Yumeko so ustanovili leta2010 Stephan Zeijlemaker in Rob van den Dool. 

Yumeko je ime japonskega dekleta, ki ga sestavljata besedi Yume in Ko ter pomenijo Sanjsko dekle.

Njihov moto je: ''Sanje imajo vpliv. Ali se spreminja Svet ali se spreminjate Vi in Vaš dom. Vse se začne s sanjami.'' Yumeko je za sanjače. Za tiste, ki verjamejo v nekaj boljšega. Za tiste, ki sanjajo z odprtimi očmi.....

GLOBALNI ORGANSKI TEKSTILNI STANDARD

GOTS je vodilni svetovni znak kakovosti za ekološke tekstilne izdelke, kot so bombaž in volna. GOTS postavlja stroge zahteve za okoljske vidike celotnega proizvodnega procesa: od predelave, proizvodnje, pakiranja, označevanja, trgovine in distribucije tekstila. Vsako leto se izvajajo pregledi okolja, dobrega počutja živali (pri volni) in socialnih razmer ljudi, ki proizvajajo izdelke. Yumeko ima za vse izdelke oznako kakovosti GOTS.

PRAVIČNA TRGOVINA

Izdelki z znakom kakovosti Fair Have Max Fair so jamstvo, da so bili nakupi opravljeni po pošteni ceni in pod poštenimi trgovinskimi pogoji. Sporazumi o varnosti in stabilnosti cen z majhnimi proizvajalci (kmeti in proizvajalci) v državah v razvoju jim omogočajo, da še naprej podpirajo preživetje svojih družin in se lotevajo okoljskih izboljšav in socialnega napredka. Pri pravični trgovini se upoštevajo tudi ekološki in socialni pogoji na kraju samem. Yumeko ima certifikat pravične trgovine.

 

 

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Komplet odej iz recikliranega puha in perja

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8