BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h Recimo NE ponovnim omejitvam dela >>
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Trojček eteričnih olj "SPROSTITEV"

23,99 €

Na zalogi

Hiter predogled

Tri ključna eterična olja so sedaj združena v kompletu eteričnih olj "SPROSTITEV". V kompletu so združena eterična olja Limonine lupine, Sladke pomaranče in Provansalske sivke. Vsa olja so velikosti 10 ml., in se nahajajo v lični darilni embalaži. Uporabljate jih lahko ločeno ali pa jih po načelu aromaterapije mešate med sabo v sinergijske mešanice. Vsa eterična olja so namenjena uporabi v razprševalcih eteričnih olj ( difuzorjih ) ali gorilnikih.

Eterično olje limone stiskajo podobno kot ostala olja agrumov. Za liter eteričnega olja limone iztisnejo lupine 3000 limon. Hladno stiskano eterično olje limone ima rumeno do zelenkasto barvo in sladko-kisel, jasen mil vonj, ki je značilen tudi za svežo lupino. Radosten vonj limone je priljubljena sestavina svežih in poživilnih dišav. Razkužuje in ionizira zrak in olajša umsko utrujenost. Limonina sadna vonjava dvigne razpoloženje, razveseli, in izboljša zbranost. Olje je primerno za razkuževanje grla in ustne votline, inhalacije, grgranja, masaže ( pripravek z osnovnim oljem).

Prava sivka je zdravilna in hvaležna rastlina. V aromaterapevtskih krogih uživa ugled, spoštovanje in brezpogojno zaupanje, saj je široko uporabna, nežna, priljubljena in sposobna opravljati več nalog hkrati. Aromatične snovi iz njenega cvetja so obveljale za neškodljivo naravno pomirjevalo in adaptogen sploh v aromaterapiji otrok, starejših in ranljivih ter kakorkoli načetih od stresa. Vse to so potrdile različne študije. Za liter kakovostnega eteričnega olja je potrebnega 150 kg. svežega rastlinskega materiala. Vonj eteričnega olja je mehak, harmoničen, cvetlično žameten. Olje je hitro hlapljivo in kot eno najbolj nepogrešljivih v kuhinji, kopalnici, na počitnicah, med potovanjem. Sivka nam nudi pomoč pri težavah stresnega izvora. Je antiseptik, čudežno deluje pri opeklinah, saj zmanjša bolečino, razkuži in pospešuje celjenje. Pri zelo stresnih okoliščinah z eteričnim oljem nadišavimo sebe, robček ali svojo bližino. Pred spanjem ga kanemo na odejo ali blazino.

Sladka pomarnča je med svetovnimi prvaki po količini eteričnega olja pridobljenega iz njenih lupin. Eterično olje pridobivajo s hladnim stiskanjem lupin zrelih pomaranč, ki vsebujejo večinoma 0,4 % eteričnega olja na maso sveže lupine. Olje prekrasno osveži prostore in odžene neprijetne vonjave. Zaradi tega, je zelo priljubljeno za uporabo v gospodinjstvu. Vonj sladke pomaranče prinaša smeh, ki je nepogrešljiva dobrina duhovno kakovostnega in zdravega bivanja. Olje je fototoksično in lahko razdraži kožo ljudi občutljivih na agrume.

OPOZORILO: Ne uporabljajte med nosečnostjo ali dojenjem in pri otrocih, mlajših od 7 let. Ne uporabljajte pri osebah, ki imajo preteklo anamnezo krčev (konvulzij) in / ali alergij na eterična olja. Za kakršnokoli specifično terapevtsko indikacijo ali za katero koli peroralno zdravljenje se je potrebno posvetovati z zdravnikom ali usposobljenim zdravstvenim delavcem, aromaterapevtom.

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Trojček eteričnih olj "SPROSTITEV"

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8