BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Pleteni šal marine - volna svila

37,45 €

Hiter predogled

Volna ima grelno moč in skrbi za pravilno termo regulacijo telesa. Uravnava dihanje kože in izmenjavo kisika. Lahko absorbira do ene tretjine svoje lastne teže in jo vrne v okolje. Volna vsrka vase vlago iz telesa in ustvari tanko mikroklimo med tkanino in telesom, da ostane koža ob potenju, suha in topla.

Sestava: 70% deviška merino volna (kontrolirano biološko poreklo kbT), 30% naravna svila.

Vzdrževanje: Strojno pranje na 30°C.

Samo po naročilu. Čas dobave 10-14 dni. Za več informacij pokličite prosim na 01 810 90 32 ali nam pišite na info@zelenatrgovina.si.

Certifikat:   (151702)

Naturopati menijo, da so mrzli deli telesa manj prekrvavljeni in po njih teče energija slabše. Na teh predelih naj bi nastajala bolezen, saj energija ne teče oziroma se energija izgublja. In ravno predeli telesa, zgornji del hrbtenice, križ in stopala morajo biti vedno suhi in topli. Zato je volna ravno kot perilo oziroma oblačilo, ki ga oblečete direktno na golo kožo, izjemno primerna, ker vsrka vlago in potegne iz telesa hlad.

Svila ravno tako uravnava temperaturo telesa, saj poleti hladi, pozimi greje. In v kombinaciji z volno preko celega leta uravnava termo regulacijo telesa. Ne le pri otrocih in bolnikih ter starejših, temveč tudi pri zdravih odraslih osebah za ohranjanje zdravja.

Oblačila, ki imajo najvišje certifikate kakovosti GOTS in IVN certifikat, morajo poleg pazljive in nadzorovane predelave, izpolnjevati tudi zahteve pri končnem izdelku: obstojnost, zračnost, odpornost na potenje, hitro vpijanje vlage ter hitro sušenje.

Lastnik nemškega podjetja Engel je tudi ustanovni član ''Arbeitskreis Naturtextil e.V. ter mednarodnega združenja za tekstilno industrijo kot tudi glavni pobudnik mednarodnega ekološkega tekstilnega standarda, zato se v podjetju nenehno zavzemajo za ekološko in vrhunsko kakovost izdelkov.

Preden smo dodali ta oblačila v naš prodajni program, smo pazljivo preverili, da so oblačila in materiali ustrezno certificirani, da ne vsebujejo škodljivih kemikalij in AZO barvil, da niso na izdelkih opravljene nobene kemične obdelave. Biorazgradljiva so tudi vsa vlakna. Proizvodnja pa že med samim procesom ne sme obremenjevati in onesnaževati tal, zraka in vode. Na športnih oblačilih, kjer so dodani kovinski deli, so le ti brez niklja. Vsi ostali deli so iz naravnih in obnovljivih virov.

Volneno vlakno je beljakovinsko vlakno, ki je glede na sestavo podobno človeški koži. Pri predelavi v prejo in pletenino se ne uporabljajo nobene škodljive kemikalije. Pri izdelkih proizvajalec uporablja le deviško merino volno, ki je mehka in udobna. Volna se pridobiva od ovac, ki živijo v naravnem in ekološkem okolju, kjer je prepovedana uporaba pesticidov ter ostalih kemikalij na pašnikih. Vsa predelava je kontrolirana in nadzorovana.

Izdelano v Nemčiji.

Več o blagovni znamki Engel >>

Vzdrževanje: Volna je odporna proti umazaniji in se obnavlja z zračenjem. Volne je potrebno prati zelo nežno. Določene izdelke lahko operete v pralnem stroju s programom volna pri 30 ° C. Zaradi ohranjanja lanolina se priporoča uporaba posebnega detergenta za volnena oblačila. Če je priporočljivo ročno pranje, volno le nežno nekajkrat namočite, rahlo ožamete ter sušite na ravni podlagi.

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Pleteni šal marine - volna svila

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8