BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

LATEX Vzglavnik ERGONOMIC spanje na boku, hrbtu

83,90 €

Hiter predogled

Vzglavnik iz EKO latexa ERGO je primeren za vse, ki pretežno spite na boku in hrbtu. Oblika ter višina bolj ustrezata ljudem s širšimi rameni ter krajšim vratom. Glede na širino ramen, je možno dodati podlogo, ki poskrbi, da ob spanju na boku ni rama v nepravilnem položaju.

Prevleka: 100% ekološki bombaž (pralna v pralnem stroju).

Dimenzija: 58x34x9,5/8,5/7,5 cm

Pokličite nas na 01/810 90 32 ali nam pišite na info@zelenatrgovina.si 

Zakaj EKO latex vzglavnik?

Vzglavnik mora v vsakem položaju nuditi pravilno oporo vratni hrbtenici. Jedra vzglavnikov so zračna in različno anatomsko oblikovana. Dajejo konstantno oporo, saj se polnilo ne razmika, kar je značilno za vzglavnike polnjene s poliuretansko peno, perjem, semeni,… EKO, ker je narejen od začetka do konca popolnoma na okolju prijazen način, kar pomeni, da je popolnoma varen in neškodljiv tudi za vaše zdravje ali zdravje vašega otroka.

zracnost latexa

Izdelek, ki ga prinesete v vaš dom- nosi v sebi zgodbo in...

...prav tako nosi v sebi vse sestavine, ki so bile v procesu pridelave kadarkoli uporabljene. Očem všečen izdelek še ni nujno tudi prijeten, zdrav ter prijazen do vašega telesa ter počutja. Kljub večkratnemu pranju se uporabljenih kemikalij skritih globoko v tkanini ne moremo znebiti.   

Za dober spanec le jedro iz naravnega materiala in zagotovljena zračnost ležišču nista več dovolj. Zaradi skoraj neposrednega stika s kožo je posebej pomembna sestava umetnih ali bombažnih tkanin ležišč in vzglavnikov, ki so lahko ob konvencionalni pridelavi obdelana s pesticidi, herbicidi in strupenimi kovinami. To povzroča ne le prekomerno potenje, temveč kožne alergijske reakcije, nenehen občutek prehlajenosti ter celo težko dihanje.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

Zakaj EKO spanje?

-       ker je boljše, saj so materiali mehkejši in čistejši. Bombaž pridelan brez škodljivih kemikalij ter brez vsebnosti umetnih materialov je v dotiku s kožo in za vaše počutje mnogo bolj prijeten, mehak in zračen.

-       ker je zdravo. Za vas in za svet. V vaši postelji tako ni nobenih sledi pesticidov, herbicidov, formaldehida, insekticidov,.. Ne v vašem ležišču, vzglavniku, odeji ali posteljnini in zaradi teh izdelkov ne v zemlji in vodi. Ali ste vedeli, da se med proizvodnjo ene rjuhe iz konvencionalnega bombaža uporabi približno 1 kilogram nevarnih kemikalij?

-       ker je pošteno, saj kmetje na bombažnih poljih delajo popolnoma brez uporabe škodljivih kemikalij- varujejo svoje zdravje ter kakovost končnega izdelka; delajo v dostojnih pogojih in prejmejo pošteno plačilo za svoje izdelke- gradijo prihodnost. Prepovedano je delo otrok. S svojim delom morajo biti popolnoma samozadostni, brez finančnih injekcij dobrodelnih organizacij- gradijo zdravstvene domove, šole,..

-       ker ne povzroča trpljenja, kavčuk se pridobiva pod strogim nadzorom organizacij, ki ne dopuščajo neodgovornega ravnanja z gozdovi, priznavajo in spoštujejo pravice avtohtonih ljudstev, ustrezno ščitijo območja in živali, ki potrebujejo zaščito (kulturna in sveta mesta, ogrožen življenjski prostor živali in rastlin),…   

Kako v procesu pridobivanja in izdelave skrbimo za okolje:

  1. Surovine se pridobivajo v sodelovanju z organizacijo FSC in Rainforest- Allience in s spoštovanjem do okolja ter družbeno odgovornim način do ljudi v procesu pridelave
  2. Proizvodnja jeder iz latexa poteka v naravnem parku v Belgiji, pred časom so vzpostavili sistem, ki skrbno neguje naravne vire
  3. Pred časom so postali 1. tovarna v Belgiji, ki z deževnico in filtri 100% izkorišča odpadno vodo
  4. Nekdaj so v proizvodnji letno porabili 40 milijonov litrov vode, danes se v industrijske namene ne porabi niti kaplja pitne vode več
  5. Voda nenehno kroži, primanjkljaj pridobijo z deževnico in popolnoma nič odpadne vode ne gre v kanalizacijo
  6. Končni proizvodi s 100% vrhunskimi bombažnimi prevlekami s certifikatom GOTS nastajajo v Sloveniji

Vaše spanje še nikoli ni bilo bolj naravno ter ljudem, naravi in živalim tako prijazno.

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: LATEX Vzglavnik ERGONOMIC spanje na boku, hrbtu

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8