Zelena trgovina Default welcome msg!

Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Zajemalka iz silikona in lesa- modra

7,60€

Na zalogi

Hiter predogled

Silikonska zajemalka visoko odporna proti vročini- do 220 ° C.


Odporna na madeže. Ne pušča prask. Varna za uporabo.

Kot zagovorniki naravnih izdelkov, smo tudi v kuhinji bolj naklonjeni lesenim kuhinjskim pripomočkom, glineni in keramični posodi, stekleni in emajlirani posodi. Za samo kuhanje in pečenje mislimo, da se prej navedena posoda in pekači obnesejo najbolje, medtem ko imajo leseni kuhinjski pripomočki za raznovrstno uporabo pri kuhanju in pečenju določene pomanjkljivosti.

Primerjava med lesenimi in silikonskimi kuhinjskimi pripomočki:

Leseni kuhinjski pripomočki imajo določene omejitve. Les se med mešanjem lahko žge, sčasoma razpoči, še posebej, če izdelke perete v pomivalnem stroju in ga med kuhanjem večkrat izpostavljate visokim temperaturam. Če se pripomoček poškuduje, ga zbrusite, premažite z oljem ali zavrzite, saj se hrana zatika v režice, kjer jo težko očistimo in zato lahko tam nastaja leglo bakterij.

Plastika se pri visokih temperaturah lahko topi, kar zagotovo škodi zdravju, druga težava so bisfenol A ali BPA kemikalije, ki jih v mnogih plastičnih izdelkih še vedno najdemo. Poiščite izdelke z oznako BPA free.

Mnogi v kuhinji uporabljajo izdelke iz različnih materialov. Bambus ali kuhalnice iz drugega lesa se dobro obnesejo ob mešanju hrane- rižot, omak,.. Leseni pripomočki so zdravi in nereaktivni.

Prednosti silikonskih pripomočkov:

Silikon je sintetični kavčuk, izdelan iz vezanega silicija (naravni element, ki je bogat s peskom in kamnino) in kisika. Je fleksibilen, a močan material, ki se je izkazal kot priljubljen v kuhinji tudi pri zagovornikih kuhinjskih pripomočkov iz naravnega materiala- lesa. Silikonske lopatice in ostali kuhinjski pripomočki imajo namreč dobro lastnost, da jih z lahkoto očistimo, so nereaktivni, izjemno vzdržljivi, ne poškodujejo posode, so fleksibilni in odporni na vročino. TAko so v mnogih primerih bolj praktični in uporabni kot leseni pripomočki. A še vedno varni za uporabo (v primerjavi s kovinskimi, plastičnimi, itd....). Tudi če bi temperaturo presegli, bi se silikon sicer lahko pričel topiti, vendar ne izpušča strupene pare (npr. tako kot plastika).

Silikon iz prehrambenega razreda ni strupen za kopenske, vodne in zemeljske organizme ali rastline. Ni nevaren odpadek. Ni biološko ragradljicv, vendar ga je mogoče reciklirati . Je brez okusa in vonja in ne vpliva na kakovost hrane. 

Vzdrževanje silikonskih pripomočkov:

Operite v topli milnici. Če so madeži trdovratni, pustite izdelek namočen. Ne drgnite madežev z grobimi gobicami ali jekleno volno ali krtačo iz kovine. S tem bi površino opraskali. Pripomočke lahko perete tudi v pomivalnem stroju. Če so madeži trdovratni, pred pranjem v pomivalnem stroju, pripomoček pustite nekaj minur namočen v topli milnici.

Če opazite, da je pripomoček zelo opraskan, ga zavrzite, saj se tam nabirajo bakterije. Po pranju pustite, da se pripomočki dobro posušijo.

 

 

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Zajemalka iz silikona in lesa- modra

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena

Obiščite nas v LJ, BTC-hala A-klet (lokal 35), tel: 01 8109032

vhod A6- iz parkirišča med tržnico in Sparom vhod v klet. tretji lokal na desni strani.

V našo družbo vabimo vse, ki se zavedate, da je izbira naravnih izdelkov kljub njihovi prijaznosti do okolja -  v prvi fazi prava odločitev v prid našega zdravja. Certifikati (Gots, Fair trade, Bdih, Soil, Cruelty free, Fsc,..) potrjujejo, da so izdelki pridobljeni na okolju prijazen način, s spoštovanjem narave in vseh živih bitij, proizvajalci in vsi, ki sodelujejo v procesu poslovanja pa se zavedajo visoke družbene odgovornosti.

Le izdelek, ki je proizveden na ljudem in okolju prijazen način od surovine do končnega produkta, je lahko brez škodljivih sestavin, ter tako popolnoma zdrav in naraven za uporabnika teh izdelkov.

V ponudbi boste našli naravno negovalno in dekorativno kozmetiko, 100% organska olja, modni ekološki nakit, oblačila in izdelke za dom iz ekološkega bombaža, ročno narejene naravne svečke, super prehrano, karafe za revitalizacijo vode, ekološka čistila ter pod našo lastno blagovno znamko Naturna v Sloveniji izdelane naravne izdelke za zdravo spanje (ležišča, vzglavniki, posteljnina, odeje, ...).

Preverite tudi:
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8