BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

9 RAZLOGOV, ZAKAJ NA SLABEM LEŽIŠČU NE SMETE VEČ VZTRAJATI

Preberite, katere prednosti vam prinese udobno in zdravo spanje:

 1. IZBOLJŠA  VAŠO ZBRANOST

Ponoči se mora naše telo napolniti z energijo. Vsaka neprespana noč se maščuje z nezbranostjo, utrujenostjo in nezmožnostjo kvalitetnega dela. Čez dan poskušajte biti čim bolj aktivni. Spali boste bolje in zvišali svoj nivo energije.

2. IZBOLJŠA VAŠE RAZPOLOŽENJE

Prijetna in učinkovita alternativa kavi. 15 min nekajkrat tedensko znižuje stres, izboljšuje spomin, funkcionalnost in razpoloženje.

3. ZMANJŠUJE STRES

Če se vaše telo ne spočije, se poveča tveganje za povišanje krvnega tlaka in proizvodnjo stresnih hormonov. Bolj ste pod stresom, težje boste zaspali. Naučite se tehnik sproščanja, obstajajo tudi tehnike za zmanjševanje stresa za spanje.

 

4. ZMANJŠUJE APETIT

Znanstveniki so ugotovili, da so ljudje, ki spijo manj kot 7 ur na dan, bolj verjetno pretežki ali debeli. To izhaja iz misli, da pomanjkanje spanja vpliva na ravnovesje hormonov v telesu, ki vplivajo na apetit. Hormon, ki uravnava apetit, je moten prav zaradi pomanjkanja spanja.

 

5. TELO POČIVA -  MOŽGANI SE OBNAVLJAJO

Medtem, ko telo počiva, so možgani zasedeni z obdelavo podatkov, ki so se nabrali čez dan. Vaše sanje in globok spanec sta zaradi boljšega spomina in povezav vseh občutkov, zelo pomembna za vaše možgane.

 

6. ZMANJŠUJE VNETJA

Povečanje stresnih hormonov, povečuje stopnjo vnetja v telesu in večje tveganje za nastanek rakavih in sladkornih bolezni.

 

7. REVITALIZIRA ORGANE

Med spanjem naše telo popravlja škodo nastalo zaradi stresa, ultravijoličnih žarkov in drugih škodljivih vplivov, ki smo jim izpostavljeni. Naše celice takrat proizvajajo več beljakovin, ki so temelj za revitalizacijo telesa.

 

8. ZMANJŠUJE DEPRESIJO

Spanje vpliva na veliko procesov v telesu, vključno z delovanjem serotonina. Ljudje s pomanjkanjem serotonina dokazano bolj trpijo zaradi depresije.

 

9. OHRANJA ZDRAV SRČNI UTRIP

Srčne in možganske kapi so najpogostejše prav v zgodnjih jutranjih urah. Pomanjkanje  spanja je povezano s poslabšanjem krvnega tlaka in holesterola. Za zdravo srce mora biti spanec dolg 7 do 9ur

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8