BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Ste tudi vi opazili, da kljub stresnemu in običajno preveč zaposlenemu delovnem dnevu, vedno več ljudi poskuša paziti na svoje zdravje? Želimo se čim bolj zdravo prehranjevati, čim več gibati, sproščati, vztrajno opuščamo grde razvade,…  Marsikdo v svojem življenju pride do prelomnega trenutka, ko se zaradi zdravja, spremenjenega mišljenja ali le zaradi modne muhe odloči za neko pozitivno spremembo. Raziskave dokazujejo, da ljudje še posebej začnemo paziti na svoje zdravje in postanemo bolj ekološko usmerjeni, ko postanemo starši. Dejstvo je, da do velikih sprememb vodijo majhni koraki in da je že vsak najmanjši premik v smeri zdravega življenja lahko hvale vreden.

Slaba stran nenehnega napredka

Potrošnik postaja iz dneva v dan vse bolj zahteven. Njegove želje silijo proizvajalce raznovrstnih izdelkov v včasih že popolnoma skrajna dejanja. Razvijanje nenehno novih izdelkov, ki morajo biti še učinkovitejši, lepši, boljši, modernejši, hitrejši od prejšnjega, vodijo proizvajalce v uporabo kakršnihkoli sestavin in sredstev, ki takšen razvoj čim hitreje  omogočajo. Lastnosti izdelkov, ki morajo biti odporni na madeže, na mečkanje, na krčenje, zavirajo gorenje, morajo biti anti-statični, anti-alergijski, trajni,… zahtevajo svoj davek. Pri nekaterih izdelkih alternative ni. Uporaba telefona, računalnika, avtomobila, gospodinjskih aparatov, kozmetike, čistil,…  je hočemo ali nočemo nujna. V današnjem času je 100% ekološko usmerjeno in zdravju popolnoma neškodljivo življenje le utopija.

NAREDITE HITER TEST

Ozrite se okoli sebe. Vsaka stvar, ki vas obkroža najverjetneje vsebuje  najmanj eno od škodljivih sestavin. Pa poglejmo le nekaj od njih:

KUHINJA

škodljive kemikalije tudi na kuhinjskem pultu :

-          vsi gospodinjski aparati vsebujejo zaviralce gorenja

-          čistila vsebujejo fosfate, dišave, biocide, ftalate, fenole,…

-          zavese in laminatna tla vsebujejo formaldehid in ftalate 

-          barve za stene in pohištvo: hlapne organske spojine, ftalate, celo krom in živo srebro

DNEVNA SOBA

prijeten dnevni prostor

-          barve za stene in pohištvo vsebujejo hlapne organske spojine, ftalate, nekatere tudi krom in živo srebro

-          laminatna tla, zavese in pohištveni tekstil lahko vsebujejo ftalate in formaldehid

-          televizor, računalnik vsebujejo v večini primerov zaviralce gorenja, ftalate, težke kovine in živo srebro


SPALNICA

 Slabo spite?

-          barve za stene in pohištvo vsebujejo hlapne organske spojine, ftalate, nekatere tudi krom in živo srebro

-          laminatna tla, zavese in pohištveni tekstil lahko vsebujejo ftalate in formaldehid

-          v tekstilnih izdelkih (posteljnina, zavese, prevleka ležišča) najdemo formaldehid, pesticide in težke kovine za ohranjanje barv

-          ležišča lahko vsebujejo butadien, formaldehid in bromirane zaviralce gorenja

Posledice, ki jih povzročajo kemikalije:
Ftalati : vplivajo predvsem na moške reproduktivne organe, povzročajo mnogo prirojenih napak pri dečkih, rušijo hormonsko ravnovesje, vplivajo na imunski in živčni sistem ter povzročajo alergije
Zaviralci gorenja: kemikalije, ki se nabirajo v telesu lahko povzročajo poškodbe jeter in nastanek raka

Fosfati: dražijo kožo

Formaldehid: po podatkih WHO je rakotvorna snov. Je nevarna kemikalija, ki lahko povzroča hude alergije se pri tekstilu uporablja kot dodatek proti mečkanju tkanine; pesticidi predvsem pri bombažnih tkaninah vplivajo na hormonski in imunski sistem

Aluminij: povzroča močne alergijske reakcije 

Živo srebro in svinec: povzročata poškodbe in okvare živčnega sistema in ledvic

Fenol: ruši hormonsko ravnovesje v telesu, draži kožo, oči, grlo in pljuča, povzroča alergije in slabi imunski sistem

Butadien: dokazano karcenogen 

Pesticidi: povzročajo vrsto škodljivih učinkov, od relativno blagih, kot so glavoboli, utrujenost, slabost, do resnih, kot so rak in nevrološke motnje. Predstavljajo resno grožnjo posebej za najmlajše, zaradi hitre presnove in nizke telesne mase otrok.

Od vseh škodljivih snovi, ki jih uživamo, uporabljamo in nas obkrožajo, ni nič presenetljivega, če je vedno več otrok in odraslih podvrženih alergijam, kroničnim boleznim in drugim zdravstvenim tveganjem.

NE KUPUJTE MAČKA V ŽAKLJU

V obilici ponudbe naravnih, eko, organskih, .. izdelkov je potrošnik ob nakupu mnogokrat zaveden. Na žalost mnogo izdelkov vsebuje le mamljive in prodajne besede na embalaži. Njihova sestava, način pridelave in izdelava pa mnogokrat s temi besedami nimajo kaj dosti skupnega.

Zlorabe se pojavljajo povsod. V prehrani, kozmetiki, tekstilu,…

Potrošnik lahko zaupa in verjame le izdelkom, ki imajo priznan certifikat. Le tega podeljuje proizvajalcu oziroma izdelku katero od uglednih združenj, ki ima določena jasna merila in določa stroge zahteve, kaj pomeni ''biti naravno''. Certifikat, ki priča o nadzorovanem nadzoru celotnega postopka pridelave, je edino zagotovilo, da so se proizvajalci od začetka do konca držali zahtevanih okoljskih in socialnih standardov.

V Zeleni trgovini želimo o domu razmišljati kot o kraju, kjer se lahko sprostimo, spočijemo in v krogu svoje družine uživamo brez stresa, skrbi in brez škodljivih strupov in kemikalij. Vsak izdelek na naši spletni strani je izdelek, ki ga boste z veseljem sprejeli v vaš dom, saj je neškodljiv za vaše zdravje in zdravje vaše družine. Izdelki, ki so brez kemikalij, pesticidov, rakotvornih snovi in dodatkov, vas bodo popeljali en korak bližje k toplini in duševnemu miru vašega doma.

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8