BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Koga z nakupi izdelkov podpiramo? Slovenijo ali tujino?

#sampovem, da imamo sedaj na zalogi kar precej lanenih izdelkov - od krp, brisač, torb, posteljnine, dek, odej, nogavic, oblek, srajc, hlač, tunik, šalov,..
Cene so - kakršne so. Zaradi vedno večjih stroškov in ne- sorazmernega dviga cen na drugi strani, se razlika med nabavno in prodajno ceno pri vsaki nabavi znižuje.
Kar bo, pač bo.
Težko je konkurirati ponudbi tujih spletnih trgovin (brez fizičnih trgovin, s skladišči na najcenejših lokacijah ter s proizvodnjami brez odgovornosti in obveznostmi v daljnih deželah izven EU,....), ki imajo zveneča imena, vlagajo enormne denarčke v marketing, imajo fantastične fotke izdelkov in tudi izdelki so lepo dizajnirani ter res izjemno poceni v primerjavi z našimi. In jih promovirajo znani vplivneži, za katere vemo, kakšen vpliv imajo ne le na mladino, temveč tudi na odrasle. Potem je tu še kup nizko cenovnih fizičnih trgovin z ogromno ponudbo, ki lahko zadovoljijo vsak žep.
Prav je, da imamo takšne in drugačne ponudbe. Kdo bo na dolgi rok lažje preživel, je pa že drugo vprašanje.
Mnogi moji poslovni partnerji so žal nad lastno proizvodnjo izdelkov že obupali ali pa jih je s prevzemom njihovega glavnega dobavitelja prevzel ali povozil kdo močnejši.
Če želimo sfurati ta prihodnja leta, v katerih se bodo ene krave (še posebej tiste, ki so se zadnji dve leti najbolj poredile) razpočile od debelosti, bodo mnoge seveda tudi hirale oz. shirale. Upam, da bom uspela ohranjati neko takšno računico, da bomo še lahko nekako normalno poslovali in da bo naša ''krava'' ostajala nekje na meji vitkosti.
V poslu je pač tako. So svetla podjetništva, ki nosijo dobrine večini in so temna, ki nosijo ''blaginjo'' le peščici in na kratko ali dolgotrajno škodo mnogih. Seznam le teh se je v zadnjih 3 letih nekajkrat pomnožil in omogočil enormna bogatenja tudi nižje po lestvici ''hierarhije'', ki smo jo poznali v preteklosti.
Denar pač na veliko odhaja iz države. Ali preko sumljivih poslov, ali zaradi financiranja tujih zadev v tujih državah ali pač mic po mic z našimi vsakodnevnimi nakupi gatk, čevljev, oblačil, izdelkov za dom, pohištva,..... ki jih v velikih količinah nabavljamo preko tujih spletnih trgovin.
Kot sem že mnogokrat zapisala, s tem krepimo bogastvo podjetnikov v tujini in tako financiramo zdravstvo, pokojninske sklade, šolstvo, razvoj, tehnologijo,.. v TUJINI.
Ne pišem to zaradi tega, da vam vzbujam slabo vest, ampak da se vsaj mi, ki nam ta družba in država pomenita več kot le aparat za debeljenje denarnice ter zadovoljitev lastnih interesov, malo bolj zavzamemo za ohranitev delovnih mest v proizvodnjah ter trgovinah in posledično izboljšanje pogojev ter plač tudi v najnižje plačanih državnih službah, iz katerih mnogi žal ''odnesejo'' svoje znanje raje za šalter v Hofer in Lidl. Ker sta pač plača in delovni pogoji tam vseeno boljši.
Vse se začne pri nas samih.
Če kdaj, bo sedaj nekaj let res ključno, da se - kolikor le lahko - zaščiti slovensko gospodarstvo, da bodo lahko vsaj nekako funkcionirale tudi druge veje.
Tako da bi vas ob tej priložnosti prijazno pozvala, da poskušamo vsaj mi podpreti slovensko gospodarstvo, obiskujemo fizične trgovine in če že nakupujemo preko spleta, vsaj določene izdelke kupimo od slovenskih podjetij in preverimo, ali so navedeni podatki sedeža podjetja - z naslovom ter splošnim delovanjem - v Sloveniji.
Tisti pa, ki so na poti do bogastva izgubili občutek za vrednote, moralo in sočloveka .... in so se po besedah mnogih zn-ašli, pa so zame le živi dokaz, da so kot ljudje z-ašli.
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8