BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h Recimo NE ponovnim omejitvam dela >>
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Z olji nad pigmentna znamenja

V aromaterapiji poznamo več olj in eteričnih olj, ki so učinkovita pri odpravljanju pigmetnih znamenj, ki nastanejo zaradi poškodbe kože s sončenjem. Pogostejša so v starosti, pri ljudeh s svetlejšo kožo in tistih, ki so veliko časa izpostavljeni soncu.

Med naravnimi, hladno stiskanimi olji so se pri odpravljanju pigmentnih znamenj kot zelo učinkovita izkazala ricinovo olje, olje aleksandrijskega lovorja in olje navadnega rakitovca. Vsako od teh olj ima drugačno, svojsteno sestavo, ki ponuja obnovitvene učinke. Delovanje lahko okrepimo še z dodatkom eteričnih olje kadilne bosvelije ali sivke zaradi njunih obnovitvenih lastnosti in eteričnim oljem limone, ki kožo oz. znamenja posvetli.

Ricinovo olje in olje aleksandrijskega lovorja se lahko uporabljata samostojno, olje navadnega rakitovca pa se doda do 5 odstotkov, saj je zaradi visoke vsebnosti beta-karotena močne oranžne barve, ki lahko kožo malce obarva. Vsebuje tudi ogromno vitaminov C in E, ki ne pomagata le pri regeneraciji že poškodovane kože, ampak delujeta proti prostim radikalom, s čimer kožo ščitita pred novimi poškodbami, nastankom gubic in prezgodnjim procesom staranja.

Številni ljudje pigmentna znamenja odpravijo že samo z uporabo ricinovega ali olja aleksandrijskega lovorja. Zaradi izjemne učinkovitosti in dodatne zaščite bi priporočila dodatek olja navadnega rakitovca in/ali enega eteričnega olja. Ne glede na izbor pa sta izjemno pomembni redna uporaba in vztrajnost – olje ali mešanico je potrebno uporabljati dvakrat dnevno od 2 tednov do 6 mesecev. Nekateri opazijo rezultate neverjetno hitro, že po dobrem tednu uporabe, pri drugih pa je potrebna večja vztrajnost, tudi do pol leta uporabe.  Najboljša zaščita pred nastankom novih znamenj in madežev pa je, da se čim manj izpostavljate soncu in/ali uporabljate zaščitne faktorje ter primerna oblačila oz. pokrivala.

Ljudje smo si različni in vonjave so zelo pomembne, zato si izberite tisto olje ali mešanico, ki vam je blizu, ki vam je všeč po vonju, ki jo preprosto začutite. Ricinovo olje ali olje aleksandrijskega lovorja lahko uporabljate samostojno, za večjo učinkovitost pa si lahko pripravite eno od spodnjih mešanic.

Mešanice za lokalno uporabo za obraz in telo

9,5 ml ricinovega olja ali olja aleksandrijskega lovorja

10 kapljic olja navadnega rakitovca

Po želji lahko dodate še eterična olja:

3 kapljice eteričnega olja kadilne bosvelije ali sivke

ali

2 kapljici eteričnega olja kadilne bosvelije ali sivke

1 kapljica eteričnega olja limone

V steklenički najprej zmešajte osnovna olja, dodajte eterična olja, zaprite in pretresite. Olje nanesite na znamenja dvakrat na dan. Za obraz je mešanica primerna izključno za lokalno mazanje po znamenjih in ne za uporabo na celem obrazu. 

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8