BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Vsi povezani

Eden brez drugega ne moremo - denar namenjen slovenskemu podjetju, je posledično namenjen delovanju javne uprave

Ko sem v zadnjih tednih nekajkrat želela naročiti določene izdelke preko spleta (sadike, rože, tehnične stvari,..), sem vedno na prvih straneh naletela na spletne trgovine, ki so se le zdele slovenske (napisane v popolni slovenščini), ko pa sem šla malo brskat, sem ugotovila, da gre za tuja podjetja, ki v Sloveniji nimajo niti sedeža, niti zaposlenih.

Kar pomeni, da od nakupov v teh spletnih trgovinah, razen od dostavnih služb v Sloveniji (ki le povečujejo število dostavljenih paketov po ''glavi'' dostavljavca v okviru njegovega službenega časa, novih delavcev pa v večini ne zaposlujejo), nima Slovenija NIČ!!!

Zaradi spletnih tujih gigantov, ki vlagajo velike denarje v oglaševanje, se izdelki slovenskih podjetij mnogokrat pojavijo na vašem ekranu le takrat, ko direktno vtipkate v brskalnik ime že poznanega!!! slovenskega podjetja – a to ste seveda tisti, ki nas že poznate. Novih uporabnikov naših izdelkov ali storitev pa ni.

Tako naj omenim, da naročila izdelkov od tujih podjetij ne vključujejo dela, ne znanja slovenskega delavca, niti stroškov za delovanje na fizičnih lokacijah (skladišče, pisarna, trgovina) podjetij v Sloveniji (saj izdelki do kupca prispejo direktno iz tujine). Tako raste na eni strani finančna podpora tujim podjetjem in s tem včasih tudi nehote krepimo tuje gospodarstvo, na drugi strani pa se šibi in uničuje slovensko gospodarstvo, na ta račun se izgubljajo delovna mesta in zaradi vsega, kar vse to potegne za sabo, se še bolj krha kakovost življenja vsakega izmed nas.

Zaradi vedno nižjega standarda v državi se nakupi cenovno ugodnejših tujih izdelkov tako že povečujejo. A sedaj poleg Amazon, Wish,... na slovenskem spletu prevladujejo spletne trgovine vseh izdelkov iz vseh branž. In glede na to, da je večina fizičnega poslovanja v teh časih onemogočena in tako že ni normalnega pritoka denarja za javni budget, polzi denar tudi od poslovanja preko spletnih trgovin, v tuje roke.

Če kdaj, je sedaj res pomembno, da se - kolikor le lahko - zaščiti slovensko gospodarstvo, da bodo lahko vsaj nekako funkcionirale tudi druge veje (glej sliko spodaj).

Tako da bi vas ob tej priložnosti prijazno pozvala, da poskušate podpreti slovensko gospodarstvo in če kupujete preko spleta, vsaj določene izdelke kupite od slovenskih podjetij in preverite, ali so navedeni podatki sedeža podjetja - z naslovom ter splošnim delovanjem - v Sloveniji.

Nekaj od ponudnikov lahko najdete TUKAJ >>
Če bi želeli svojo storitev dodati na seznam tudi vi (BREZPLAČNO), si preberite in poiščite naslov za pošiljanje TUKAJ >>

Hvala vam ❤️.
Sandra Klemenc

P.s. Ta skica je le približen oris celovitosti javne uprave.
S podporo slovenskega gospodarstva, podpiramo in omogočamo delo ne le vsem podjetnikom, ampak posledično tudi zaposelnim v javni upravi, ki skrbijo za javno dobro vseh nas.

skica
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8