BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Zelena trgovina praznuje 10 LET

Septembra praznuje ZELENA TRGOVINA 10 let
Najprej sem mislila, da za obletnico priredim nek dogodek, ampak nisem vedela, kaj se bo v septembru sploh dogajajo tako na splošno, potem nisem vedela, ali se bo kaj denarja nateklo za organizacijo dogodka oz. ali bom dinarčke morala hraniti za morebitno ponovno nekaj mesečno zaprtje trgovine. In po drugi strani mi je vseeno škoda, da gre toliko denarja in toliko energije za dogodek, ki traja eno popoldne.
Tako sem se odločila, da končno spravim skupaj celoten seznam slovenskih manjših podjetnikov, obrtnikov, organizacij, društev,.... da ga oblikujemo za pregled na spletu in ga pripravimo še v tiskani obliki, da bomo lahko vedno imeli pri roki seznam tistih naših podjetij, ki jih želimo z nakupom izdelka ali storitve podpreti.
Ta seznam bodo zagotovo cenili tisti, ki ob iskanju kakršnekoli ponudbe vedno najprej pogledajo lokalno, potem jim oko seže tja nekje do roba naše čudovite slovenske kokoške.
Kot sem mnogokrat že pisala, na spletu prevladujejo tuja podjetja, ki imajo zakupljene slovenske besede na googlu in strani izdelane v slovenskem jeziku. Kako jih prepoznate? Če kliknete na sedež in račun podjetja, vidite, da je le ta v tujini. Mnogokrat vidimo to žal šele ob plačilu z bančno kartico, ko vidimo, da je bil denar nakazan v tujino. To obrazložitev napišem zaradi tega, ker vidim, da so včasih tudi tisti, ki v dobri veri želijo kupiti od slovenskega podjetja, ob spletni strani, ki je napisana v našem jeziku, zavedeni.
In jaz sem res že naveličana globalne ponudbe in ameriškega marketinga, ki prežita in skačeta na nas iz vseh koncev in krajev.
Zato želim s tem podpreti tista SLOVENSKA podjetja in ponudnike raznovrstnih izdelkov in storitev, ki se zaradi majhnosti nikoli ne bodo znašli na prvih straneh googla oziroma v medijih. In glede na zadnja opazovanja, se le še malokatero slovensko podjetje lahko kosa z močnimi tujimi oglaševalci.
VABILO ZA PODJETNIKE
Zato res iskreno vabljeni še vsi tisti, ki bi želeli brezplačno predstaviti svoje delo pri nas. In tu ne delamo razlik. Gre za namen vsaj neke podpore slovenskemu gospodarstvu na splošno, zato mi je vseeno ali imate eko, fair trade, vegan,... program. Glede na to, da se res vsi trudimo, da nekako prebrodimo to obdobje, mislim, da sedaj ni čas, da stojimo vsak na svojem bregu, temveč, da uberemo skupno pot. Vsak s svojim znanjem in delom za skupno dobro ter ohranjanje delovnih mest. Vsi delujemo na našem trgu, pa združimo moči in predstavimo svoje delo eden drugemu in vsem tistim potrošnikom, ki se zavedajo, da denar mora krožiti in ostati v Sloveniji. Pa če gre za en nakup več na mesec, ki ga boste opravili pri slovenskem in ne tujem podjetju, bo to že več kot dobrodošlo.
Več informacij na kakšen način nam pošljete podatke >> https://bit.ly/3dOQ6Rs
Objava in priprava teksta za objavo, oblikovanje, stroški tiskovin itd. so za vse vas BREZPLAČNI. To je moje darilo za vse soborce v poslovnem svetu ❤, za spodbujanje dobrih poslovnih praks in darilo za vse zavedne in zavestne potrošnike ❤.
Obstoječi seznam ponudnikov >> https://bit.ly/3TfJED4 bomo dopolnjevali še do 10.9., končna izvedba bo pripravljena nekje ob koncu septembra.
PRIJAZEN APEL ZA POTROŠNIKE
Kupujmo pri slovenskih podjetjih, ki imajo tudi sedež podjetja v Sloveniji; ki imajo morda tudi fizično lokacijo v Sloveniji (tako je v proces vključenih več ljudi, stroški najemnin, obratovanja,…ki tudi polnijo skupno blagajno), saj bo le na ta način imelo nekaj ne le slovensko gospodarstvo, temveč tudi javna uprava.
Na ta način se denar ''dela'' in ostaja doma. Na ta način se zadržijo stara in ustvarjajo nova delovna mesta, na dolgi rok se lahko izboljšajo plače tudi v gospodarstvu, tako se zmanjša potreba po najemanju nesmiselnih in obvezujočih kreditih iz tujine, tako se lažje in hitreje odplačuje dolg vsakega izmed nas kot državljana, tako se ob morebitnih spremembah zdravstva, šolstva,… denar lahko nameni tudi za izjemno pomembno reševanje stisk, ki sta jih pri vseh generacijah ti dve leti strahu, izločevanja, jeze, šikaniranja, žalosti, deljenja, osamitve,.. prinesli.
Ne glede na to, kaj z javnim denarjem počne ta ali kakšna druga vlada in vsi njeni priskledniki, na katerih mahinacije tako nimamo vpliva, pa se lahko vedno odločimo, kaj bomo s svojim denarjem počeli mi in komu ga bomo namenili.
In tu je naša moč.
 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8