BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Od kod prihajata lan in konoplja?

Lanena oblačila zagotovo niso oblačila le za tople poletne dni, ampak jih lahko nosite skoraj preko celega leta. No, razen nekaj modelov s kratkimi rokavi, ki so res namensko izdelani za pretoplo pomlad in vroče poletje????.

Lan prihaja iz Litve, prav tako so oblačila tudi šivana v Litvi, nekaj je na voljo tudi oblačil šivanih v Sloveniji. Oblačila iz konoplje so šivana v Nemčiji, prav tako prihaja tkanina konoplje iz EU - večinoma iz Romunije.
Lan in konoplja sta se vrsto let pridelovala tudi v Sloveniji, saj so klimatski pogoji idealni, a žal je za gojenje in pridelavo tkanin za oblačila in dom premalo interesa, financ, zmožnosti ter preveč omejitev in ovir.

Naj odgovorim še na to vprašanje: zakaj se mnogo od teh oblačil žal ne šiva v Sloveniji? Za naš trg je nakup teh naravnih tkanin v različnih barvah kar močan finančni zalogaj, saj je težko kupiti le nekaj metrov blaga - če se to da, je cena zopet precej višja. Nakup celih bal v npr. 35 barvah (kolikor imajo npr. barv ta podjetja, od katerih mi kupujemo oblačila) pa bi finančno in prostorsko nanesla kar precej, kar pa zopet ni najbolj optimalno, saj je prodaja oblačil iz teh materialov v Sloveniji žal še vedno butična. To bi pomenilo količinsko zalogo tkanin in s tem zaloge, ki se precej časa ''ne obrne''.

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8