BTC, Ljubljana, hala A- klet, tel.: 01 810 90 32 email: info@zelenatrgovina.si
PON - SOB od 10h do 18h 
Košarica (0 izdelkov)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Engel- perilo in oblačila iz volne in svile

V podjetju Engel so že v šestdesetih letih izdelali pletene plenice iz nebeljenega bombaža. Z uporabo neobdelanega bombaža so se od leta 1982 dalje zgledno in dosledno osredotočili na naravne tekstilne izdelke.

Danes njihova ponudba vsebuje pester program oblačil za dojenčke, otroke in odrasle. Izdelkom iz ekološkega bombaža so dodali udobne izdelke iz deviške Merino volne ter svile.

Poleg ekološkega bombaža uporabljajo najboljšo Merino volno ter naravno Merino deviško volno s svilo. Barvila ne vsebujejo težkih kovin in so brez škodljivih AZO-barvil. Vsa uporabljena sredstva so razgradljiva in ne onesnažujejo tal, zraka in vode. Vsi kovinski deli, ki jih uporabljajo, so brez niklja; ostali materiali izhajajo iz naravnih obnovljivih virov. Da bi zagotovili visoko raven kakovosti izdelkov, le ti morajo izpolnjevati zahteve glede trajnosti, biti morajo odporni proti znojenju in tudi po pranju obdržati svoje lastnosti. Te lastnosti surovin in izdelkov redno preverjajo v neodvisnih okoljskih laboratorijih.

Prav tako je del filozofije njihovega podjetja, da upoštevajo vidike ekološke proizvodnje, odgovorno ravnajo z odpadki ter upoštevajo poštene socialne razmere, pravično trgovino in ekološko kmetovanje. Prav tako so pozorni na kratke prometne poti surovin in izdelkov.

Kot ustanovni član "Arbeitskreis Naturtextil e.V." in Mednarodnega združenja za tekstilno industrijo e.V. kot tudi glavni pobudnik mednarodnega ekološkega tekstilnega standarda, je njihova zaveza tudi, da se bodo še naprej zavzemali za vrhunsko ekološko kakovost - za zdravje uporabnikov ter ljubezeni do okolja.

 
Pomoč pri nakupu
info@zelenatrgovina.si
 
Obročno plačevanje
z Diners / NLB kartico
 
Garancija
na zadovoljstvo

8